Værdiladning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie hvor du lægger hovedvægten på beskrivelsen af det sted hovedpesonen befinder sig. Beskrivelsen skal være værdiladet (altså ikke neutral). Det kunne være beskrivelsen af forberedelseslokalet man sidder i, inden man skal til mundtlig eksamen, det kunne være tandlægens venteværelse, eller måske beskrivelsen af en regnskov i Sydamerika. Målet er, at din værdiladede beskrivelse skal danne billeder, følelser og oplevelser inde i læserens hoved, så læseren selv føler at han/hun er tilstede.

Taxaen stoppede op foran restauranten og hotellet. Søren betalte chaufføren, hvorefter han steg ud af taxaen og hjalp mig ud bagester. Han opførte sig, som en rigtig gentleman, der hjalp en galant dame ud af en limousine. Bare det, at han rørte ved mig igen, sendte så gnister igennem kroppen på mig. Han holdte mig stadig i hånden, da vi gik ind af døren til restauranten.

En tjener kom os i møde, og bød os velkommen.

- Et bord til tak.

Tjeneren siger, Så gerne Hr. Denne vej Fr.

Jeg sendte et flygtig blik til Søren og rødmede. Hurtig fulgte efter tjeneren. Han førte os hen til et to mands bors, med levende lyd og en enkel langstilket hvis rose i en høj tynd vase. Da vi var kommet hen til bordet begyndte jeg at tage min frakke af.

Tjeneren, Tillader De frue?

- (Med røde kinder) Ja, mange tak.

Mens tjeneren hængte min frakke på en stumtjeneren der stod i nærheden, begyndte Søren også at tage sin af. Tjeneren var der med det sammen og tog også hans jakke.

- Hvor vil du sidde henne, min ven?

Han gjorde en lille gestus i mos bordet. Jeg gik hen til en af stolene og tjeneren var der med det samme. Han trak stolen ud for mig og jeg satte mig lidt kejtet ned på den. Jeg så flygtig over på Søren, inden jeg gemte mig væk, bag menukortet. Der opstod en lille pause.

- Hvad kunne du tænke dig, at spise min skat?

En varm bobblende fornemmelse skød som et lyn igennem kroppen på mig. Han kaldte mig skat. Jeg prøvede at ignorere det, men det var nu svært. I stedet sagde jeg. Døren gik op igen og jeg så over i mod den og ind kom en ung par. Ved den lejlighed, fik jeg også en mulighed for, at se mig rigtig omkring i hotellets restaurant. Der var hvide duge og slanker vaser med en enkelt rose, på hvert af bordene, lige som på vores. Bordene var pænt dækket op. Stolene var smukke og af mørkt træ. På væggene hang der små fakler og lyset i loftet var dæmpet. Så i det store og hele, var det meget romantisk sted.

Søren gentog sig selv.

- Hvad kunne du tænke dig, at spise min skat?

Jeg så på ham.

- Har du set priserne?

Han sendte mig et overbærende blik.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et stille møde er publiceret 14/01-2013 15:15 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) under skriveøvelsen Værdiladning.
Version 2 - 10/06-2013 16:10
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Lars Bjerring (bjerring)
Fin beskrivelse af en forelsket pige..
Fin beskrivelse af lokalet..

Jeg fornemmer spændingen ved deres stævne møde.

Du skal sætte teksten bedre op, der opstår afbrydelser som er ireterende..
Eks.. du behøver ikke skrive navnet på den der taler..
Jeg ville gøre sådan:
- Hvad kunne du tænke dig, at spise min skat?
Jeg så på ham!
- Har du set priserne?
Han sendte mig et overbærende blik.
11 år siden