Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

JOHN ..... John forhelved, vågn nu op. Jeg åbnede øjnene, der stod min advokat Jørgen foran mig. John , det er noget pis det her. I hans hånd holdte han en mappe. Det er et uddrag af politirapporten John, det ser ikke godt ud. Jørgen åbnede mappen, Der står her at Torsten og hans 3 hunde blev fundet i et straffesparksfelt på fodboldbanen bag Ådalskolen, altså den samme fodboldbane som Lucas, din søn spiller på to gange i ugen. Du bliver nød til at samarbejde med politiet John. Du bliver nødt til at fortælle dem alt hvad du ved. De tror Lucas er den attentatmand de søger, de tror din søn har dræbt dem. Politiet ransagede Lucases lejlighed i morges, De fandt nogle patroner , til hvad de mener passer til en automatpistol i hans garderobeskab. Derudover fandt de også nogle inkriminerende noter på hans bærbar. Det ser ikke godt ud John. Jeg ved det Jørgen, jeg har selv ledt efter min søn siden i morges da jeg så hvad der var sket, på NEWS. Jeg har prøvet at ringe til alle der måske kunne vide hvor Lucas kan have gemt sig. Jeg forstår slet ikke det her, det er så uvirkelig.
I det samme banker det på døren, jeg rejser mig fra stolen og går ud til døren. I døren står der to betjente. Hej, vi har fundet din søn, han har begået selvmord, vi fandt ham i kælderskagten omme på skolen. Han har skudt sig selv. Jeg faldt grædende ned på knæene. Er i sikre på det er min søn. Men hvorfor, kan i fortælle mig det. Hvorfor skulle dette ske netop for min søn. Han var sådan en dejlig dreng. Altid glad. Det er uretfærdigt. Torsten fik hvad han fortjente, han ødelagde min søn. Knuste hans hjerte, Lucas var så forelsket i ham. Hvorfor skulle han knuse hans hjerte, hvorfor hvorfor hvorfor!. livet er bare så uretfærdigt.

Avisoverskriften i Jyskevestkysten dagen efter: Talekonsulent og hans 3 hunde dræbt af tidligere samlever
Tilfældige ord: straffesparkfelt, automatpistol, politirapport, attentatmand, talekonsulent

Skriv kommentar

Besvarelsen Livets bitre smag er publiceret 21/01-2013 20:53 af Huberth under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 21/01-2013 20:53
Besvarelsen er på 331 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Sille Salander
Virkelig godt skrevet. Du fanger med det samme læseren og man bliver lidt overrasket af det sidste med avisoverskriften. Virkelig godt. :-)

XoXo Sille :-)
11 år siden
11 år siden
#2 carped15
Hej Huberth

Lidt konstruktiv kritik i punktform:-)

Det første handler om det rent skrivetekniske:

1. Hold styr på nutid/datid. Det sejler rundt i teksten.
2. Adskil tale og handling tydeligt. Brug gerne "..."
3. Husk at få alle kommaerne med.
4. 'De' med stor D bruger man i høflige tale og ikke om tredjeperson flertal (politiet i dit tilfælde)
5. For meget slinger i valsen omkring det rent skrivetekniske fjerner fokus fra historien og handlingen.

Det andet handler om handlingen:

1. Overordnet skal jeg som læser igennem for meget gætteri. Lidt mere kød på historien vil guide mig gennem handlingsforløbet mere oplyst om hvem, hvad og hvor.
2. Du benytter dig af fire personer i teksten, men jeg kan ikke 'mærke' nogen af. Lidt mere personkarakteristik tak!
3. Det virker utroværdigt, at advokaten har en politirapport omkring et mord, hvor politiet øjensynligt ikke har undersøgt gerningsstedet godt nok til at finde en død person i en kælderskakt tæt derved.
4. Hovedpersonen ligger og sover... Alligevel har han ledt efter sin søn siden i morges. Altså - hvis advokaten kommer forbi, er det jo nok ikke midt om natten. Hvad tid på døgnet er vi? Og hvorfor tager hovedpersonen en lur, hvis han er rystende nervøs over sin søns forsvinden?
5. Advokaten siger: Der står her, at Torsten er fundet død (noget i den retning i hvert fald) og fortsætter: samme fodboldbane, som Lucas spiller på to gange om ugen. I min optik burde den del af teksten nok have været: Der står her, at Torsten er død - altså din søns kæreste/samlever-'what ever' snare end relationen til en fodboldbane.

Well... Håber, du kan bruge mit synspunkt til noget.

Fortsæt endelig med at skrive tekster. Det er den eneste måde at blive bedre på:-)

Dbh
11 år siden