Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg har ikke hukommelsestab. Jeg husker det hele. Jeg husker snevejret, de glatte veje og det blændende lys fra den modkørende. Han burde havde ladet bilen blive ved festen denne skæbnebeseglende vinteraften. Men selvom jeg husker det hele, er der ikke den talekonsulent i verden, der kan få mig til at fortælle, hvad jeg husker og tænker. Jeg har udtalt mine sidste ord - for altid. Jeg ligger bare der på sengen med slanger i kroppen - ude af stand til at bevæge mig, tale eller se. Men jeg har ikke ondt i kroppen mere - kun i hjertet. Det er ved at sprænges.
Jeg kan mærke Maria, der holder mig i hånden. Hun skælver, men holder tårerne tilbage for børnenes skyld. Emma er så lille, at hun ikke forstår, hvad der er sket eller kommer til at ske. Hun glemmer mig nok hurtigt igen. Noah græder. Han er fem år. Hans hulken fylder hele rummet. 'Jeg elsker dig far', råber han gennem gråden. Jeg kan høre ham, men jeg kan ikke fortælle ham, hvor meget jeg også elsker ham. Jeg græder inden i. Jeg græder ikke fordi, jeg skal dø, men fordi mine børn bliver frarøvet deres far. Hvem skal nu begejstres over Emmas tegninger? Hvem skal fortælle hende, at hun er den smukkeste pige i hele verden? Hvem skal Noah kigge ud mod, når han stolt rækker armene i vejret i straffesparskfeltet? Hvem skal fortælle ham, at han er en guldfugl, der kan blive til, hvad han vil? Der var så meget i verden, jeg gerne ville have vist dem, hvis jeg havde fået lov - så meget vi skulle opleve sammen. Den fremtid, der lovede så meget smukt og dejligt, var blot et håb, der aldrig kommer til at blive indfriet.
Den monotome bippen fra hjertemaskinen går over i en langstrakt hylen. 'Du må ikke forlade mig', bønfalder Maria, mens hun kysser min hånd. Hun kan ikke holde gråden tilbage mere. Jeg lovede hende, at jeg altid ville være der for hende. Det skær i hjertet, at jeg ikke kan holde mit ord. Hun er min bedste ven, min elsker og grunden til, at livet var lyst og smukt. Livet forsvinder ud af mig. 'Jeg elsker jer', skriger jeg lydløst indvendigt, inden jeg forsvinder og bliver blot et minde for mine børn og kvinden, der gav mig alt.
Manden i den modkørende bil brækkede kravebenet.
Tilfældige ord: hukommelsestab, talekonsulent, vinteraften, guldfugl, straffesparkfelt

Skriv kommentar

Besvarelsen Den modkørende er publiceret 26/01-2013 22:47 af carped15 under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 2 - 27/01-2013 10:12
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82)
En virkelig rørende tekst. Den minder mig om min veninde, som vi mistede på den måde. Alle de tanker, der går gennem den døendes hoved. Det er skræmmende og utrolig godt fortalt!
Virkelig god og velskrevet tekst.
For at nævne to ubetydelige ting, har du "er" to gange i linje 7, og så mangler der noget i 3. sidste linje, tror jeg :-)

Hilsen Sanne
7 år siden