Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

(Mine ord var: Guldfugl, talekonsulent, attentatmand, strøgtur, stumpnæse)
Folk glor. Lad dog vær med at glo, idioter mand. Hvis mor havde været her, havde hun skældt dem ud.

Jamen så siger jeg tak for det. Okay, ja, jo det kan vi godt finde ud af. Skal vi se på det mandag morgen? - kom nuu! Jeg hader de sidste opkald inden weekenden. Det er fredag, jeg vil i byen, jeg gider ikke mere den søde og forstående konsulentstemme. Jeg vil være stiv, score damer og vælte gennem byen. - Slip mig nu friii! Retorik i fem år på uni for at sidde her som kommunens talekonsulent, hvad fanden skete der lige der?

Hvis jeg fik valget, så gad jeg ikke engang være lig som dem. De "normale". Jeg hader dem.

Endelig! Så er det satme afsted.
- Dav fyr, hva'så, er det den iriske i dag?
- Hundrede, tager du trundemomse med?
- Nope, it's just you and me franke. Min ven franke.
- Optur, snakkes.
Vi havde haft mange drukture sammen, jeg vidste godt, at nu var klokken slået lidt i sindsyg. Frank var vild. Han boede alene og var fanatisk i sine holdninger. Han var ekstrem, alt kunne ske i dag. Jeg elskede det.

Man kan ikke engang tage en strøgtur uden, at folk glor. Hvor må jeg være? Jeg må væk herfra.

- Hva'så, din store pikspiller? Der var han, kæmpe mand, med absolut ingen interesse i hvordan omverdenen opfattede ham.
- Hva'så, dit klamme pikfjæs?! Så var vi i gang. Frank stod oppe i baren og bestilte.
- Sidevogn? Jeg nikkede.
Snakken gik. Shot, shot, øl.

Se de to idioter, det er da dem der dumme.

- Guldfugl, - tandhjul, - jordmuld, - muldyr, - garvesyre. He he, du er så vild mand, jeg kan ikke mere.
- Hey, prøv check mongomongo ud. Han kastede et blik skråt bag mig. Jeg kiggede. Jeg fortrød. En mongol på omkring de 30, fed, stumpnæset og usoigneret, sad alene ved et bord bag os. Han sad akavet og følte sig tydeligvis utilpas ved situationen. Han kunne have gemt sig i en tændstiksæske, så lille var han overfor Franks nådesløse blik.
- Fuck nu af Frank.
- Fair nok, lille ballerina. Han satte hænderne ved sine hofter og viftede hænderne med håndryggen opad. Som et lille ballerinaskørt

Han kiggede på mig, Jeg blev bange.

Den danske storprovokatør og klummeskribent Frank Hannesborg Larsen er tidligt i aften blevet udsat for et attantatforsøg. Klokken er 22, god aften og velkommen til 22-nyhederne. København politi har pågrebet attentatmanden. - Vi kommer med informationer så snart vi har den. Lyder det fra Københavns politikommisær. Andre nyheder: Det skal blive dyrere at spise fedt...
Tilfældige ord: aldersgrænse, bondeknold, politirapport, omgangstone, flyttefirma

Skriv kommentar

Besvarelsen Den tapre mongol er publiceret 20/02-2013 13:58 af Oruhyl Sander (Peter Watts) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 20/02-2013 13:58
Besvarelsen er på 453 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Søren Wellendorph (Villain)
hej
jeg kan godt li din rå og direkte måde at skrive på - giver også historien validitet iht virkligheden og ikke mindst Stamværtshuset :D

dine karaktere menneske typerne er genkendelige - dog ville en view i lokalet have sat prikken over i'et, jeg tænker lidt ala turells tilgang beskrivelse af miljøet rundt om personen eller tiden. det skaber også stemningen.
et halter det lidt med at holde tråden
Se de to idioter, det er da dem der dumme.

- Guldfugl, - tandhjul, - jordmuld, - muldyr, - garvesyre. He he, du er så vild mand, jeg kan ikke mere.


virker lidt ved siden af mangler før omtalte validitet og levner et lille tomrum hvem er de - hvad laver de? sætningen guldfugl ...ect forstår jeg ikke :D

du fortalte at det var første forsøg, så uden at være ekspert synes jeg du har leveret et udmærket stykke arbejde også helhedsbillede af fortælle stil
11 år siden
11 år siden
#2 Oruhyl Sander (Peter Watts)
Jeg kan godt se, hvad du mener. Jeg prøvede på at vise at HP og Frank havde en form for leg, hvor de skiftes til at finde ord, der kan associeres til det foregående ord. Men jeg kan godt se, at det slet ikke virker. Jeg får ikke læseren med. Tak for rosen og den konstruktive kritik, den er meget brugbar.
11 år siden