Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Ord er og bliver ord. Så er det lige meget, hvem det er der udtaler dem og hvordan man gør det. Der er ingen aldersgrænse for hvad man må sige, bare omgangstonen er i orden," sagde han og så ud over flokken af elever, som bestod af piger og drenge i alder 10 til 14 år, hvis øjne lyste af forventningens glæde.

Han kunne ikke lade være med at smile lidt bedrøvet, for inden han var gået op på skolens scene for at holde sit foredrag, var en lille pige kommet hen til ham. Hun havde stået genert og havde set ned i gulvet. "Ja, vil du noget?," havde han spurgt. Pigen havde løftede sine hænder op til hendes hals og havde løsnet sin halskæde, hvorefter hun havde rakt ud efter hans venstre hånd. Han viste på forhånd hvad hun ville og ville trække sin hånd til sig, men inden han nået at sige eller gøre noget, havde hun lagt sin halskæde i hans hånd. Derefter havde hun lukkede hans finger om den og havde først hans hånd op mod hans hjerte. Under denne lille seance havde hun ikke sagt noget og han havde ikke set hendes øjne. Så derfor tog han med den frie hånd og lagde en finger under hendes hage, for at løfte hendes hoved op. Det gav et sæt i pigen og man kunne se at hun havde lyst til, at skrige, men der kom ikke en lyd over hendes læber. Hun hev hænder og hoved til sig, vendt om og løb væk.

Nu hvor han stod på scenen, knugede han pigens halskæde i sin venstre hånd, hvor hun havde lagt den i. Imens forsøgte han at finde den pige blandt sit unge publikum, men det var forgæves.

Han havde stået lidt og bare stirrede ud over et menneskehav af unge mennesker, der var mødt op, for at høre ham tale og nu var han gået i stå. Hvad skulle han sige? Det han havde forberedt sig på, kunne han lige pludselig ikke sige. Det var ikke fordi han havde glemt det, nej. Han var en skuespiller, til og med en af Danmarks bedste, som han var da blevet kåret til sidste år. Ikke fordi han tog det særlig højtidlig. Men som han tænkte; 'Det er da dejligt at blive anerkendt for det man kan lide at lave.'

De unge mennesker, begyndt at sidde urolig der ned og han kom til sig selv igen. "Jeg har været til en spåkone engang og hun sagde at jeg en dag ville møde en guldfugl." Han kunne se et par hundredet ansigter måbe som en fisk på land. "Hun fik ret," sagde han og holdte pigens halskæde frem.

Pokeransigt.
Tilfældige ord: aldersgrænse, omgangstone, guldfugl, pokeransigt, spåkone

Skriv kommentar

Besvarelsen Ord er og bliver ord er publiceret 04/03-2013 11:09 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 3 - 13/06-2013 17:56
Besvarelsen er på 450 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Cecilie Knudsen (Culle)
Det er en sjovt lille historie med et fornurligt twist til sidst. Du har en lille stavefejl, ærgeligt, men det er til at overkomme. "begyndt at sidde urolig der ned".

Jeg syntes først at det lød lidt besynderligt med den måde han reagerer på når pigen kommer hen, og det virker meget sært at pigen gør det. Hvad er hun, en ti år? Men hans reaktion legitimeres når vi får grunden til hvorfor han reagerer som han gør. Pigen er dog stadig lidt tåget for mig, er hun magisk?

Fortsæt med at skrive, det er interessant det du har gang i! Mvh Cecilie
11 år siden