Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Kære gæst,

Lad mig først, som jeres personlige guide og knokkelmand, understrege, at her er alle velkomne så vidt og så frem, at de rette kvalifikationer mødes. Her skorter vi ikke ikke på gæstfriheden men beder Dem bemærke, at vi i vores ydmyge akimbo helst ser følgende regler og foreskrifter efterlevet og overholdt (det burde ikke være nødvendigt at understrege, men vi har ofte stødt på spørgsmål desangående og således er det bedst at få det ud af verden med det samme: Disse forholdsregler er skrevet i tidernes morgen, da dette sted var et meget anderledes sted, men er bibeholdt i deres oprindelige form for stedse og har vist sig overordentlig brugbare og endda ganske fornuftige. Der er ingen grund til at ændre noget der virker også selvom det ikke gør, for en dag vil det måske komme til det). Læs disse regler grundigt. Lær dem udenad, eller behold folderen, som der kan rekvireres et uendeligt antal af hvis dette skulle blive nødvendigt, og slå op efter nødvendighed:

1. Bemærk at der er aldersgrænse på visse restauranter, der serverer kulinariske specialiteter der endnu ikke er opfundet. Vi må ikke, ved lov, forvirre Deres ganer idet dette kan få digre konsekvenser for fremtidige initiativer desangående.
2. Hukommelsestab må kun foregå på dertil indrettede bænke, hvor en uddannet professionel straks vil beordre dem til at afhælpe problemet. Kan dette ikke ske, vil vi opgive Dem indtil problemet afhjælper sig selv - hvilket det plejer at gøre.
3. Der vil ved ankomsten blive uddelt ét frimærke til alle gæster. Dette mærke gælder til evig tid og må ikke benyttes.
4. Mennesker med stumpnæser får de bedste boliger - de har lidt nok på Jorden. Desuden kan disse rekvirere en hovedpude, der ellers er en mangelvare.
5. Er man spåkone, bedes De melde dem selv til afsaltningsværket i Piñotre. Medbring selv handsker, men lad dem ligge når De går.

Yderligere spørgsmål er unødvendige, da disse punkter dækker alt af betydning under deres evige anger.

Vi håber de får et behageligt ophold.

Deres elskværdige,
Dr. Kingsley von Baronckenmünch.
Tilfældige ord: aldersgrænse, hukommelsestab, frimærke, stumpnæse, spåkone

Skriv kommentar

Besvarelsen Guide til Skærsilden er publiceret 09/03-2013 16:47 af Martin Willer (Willer) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 09/03-2013 16:47
Besvarelsen er på 343 ord og lix-tallet er 36.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82)
Haha. Den var god :-)
Dit sprog passer godt til formålet og jeg kan lide den underliggende humor!

Hilsen Sanne
11 år siden