Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Som kontorelev på Næstved Tidende var der ikke mange penge at rutte med i det daglige, de hårdt tjente kroner blev hurtigt ædt af faste regninger og det gamle studielån som jeg heldigvis snart var færdig med at betale. Men alligevel tog jeg mig altid råd til at spise ude sammen med mine to nære veninder Maria og Louise et par gange om måneden. Denne råkolde Novemberdag havde vi valgt at besøge den lokale Hong Kong, som lå blot ti minutters gang fra trykkeriet. Mens Maria og jeg studerede det overdådige menukort, sad Louise og gennemlæste en årlig politirapport der skulle danne grundlag for en artikel om stigningen af indbrud i villakvarterer op mod jul.
Der var kommet en ny frokostmenu bestående af af pastasalat med indbagt blæksprutte til. Både jeg og Louise besluttede os for at prøve den, men Maria som havde skaldyrs allergi kiggede et kort øjeblik op fra den tykke stak papirer og bestilte en portion oksekød chop suey.
Da den aldrende tjenerinde var gået for at videregive bestillingerne til køkkenet, lod jeg mine øjne vandre ud af vinduet og ned af gågaden udenfor hvor et mylder af fortravlede mennesker hastede af sted, de fleste var pakket godt ind for at modstå den bidende kulde. Men ikke alle. Mit blik fangede en ung hulkindet pige i en tyndslidt jakke, som stod og kiggede ned i jorden. Et kort øjeblik kunne jeg ikke lade være med at tænke, at hun var et perfekt billede af håbløsheden blandt samfundets svageste. I samme sekund kiggede hun op og så sig omkring før hun skyndte sig videre ned af gaden og drejede ind i en lille gyde.
Da maden endelig kom kunne jeg stadig ikke få hende ud af mit hoved, men da jeg ikke havde spist siden klokken fem i morges spiste jeg dog med god appetit. Louise var ikke så vild med pastasalaten og spiste kun de velstegte blæksprutteringe indbagt i sødlig butterdej og skyllede dem ned med lidt appelsinvand. Maria spiste ufattelig langsomt fordi hun ikke kunne lægge rapporten fra sig, og både jeg og Louise kom med et par drillende kommentarer om hendes arbejdsnarkomani. -Hey- sagde Louise og prikkede hende på armen. -Tror du indbruds statistikkerne kommer til at holde i år?- Maria trak lidt irriteret på skulderen og lagde arbejdet fra sig for at række ud efter sit vandglas -Aner det ikke, jeg er jo ikke spåkone.- Idet hun strakte armen frem lagde jeg mærke til at der sad et lille orange prismærke på undersiden af hendes ærme og rakte frem for at pille det af. Vi lo alle lidt af det, mens Maria spiste færdig så vi kunne komme tilbage til arbejdet.
Tilfældige ord: kontorelev, blæksprutte, prismærke, politirapport, spåkone

Skriv kommentar

Besvarelsen Frokost med veninderne er publiceret 12/03-2013 21:14 af Anja Olsen (Maratris) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 3 - 12/03-2013 23:21
Besvarelsen er på 448 ord og lix-tallet er 45.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Fuchsia
Hej Maratris :)

Det er en rigtig god besvarelse du har skrevet her. Du opfylder opgaven fuldt ud. Teksten er godt skrevet, og din sekvens med den hulkindede pige på gaden, giver et godt afbræk, og snupper mig med ud i samfundet et kort øjeblik. Billederne er tydelige, og jeg har intet problem med at føle mig fastholdt af din tekst. Flot, kun ros herfra.
11 år siden
11 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Det her er et aldeles fint og velskrevet øjebliksbillede.
Jeg er temmelig imponeret over hvad du får ud af dine opgaveord. Det er faktisk en hel lille novelle, der står her. Elsker det lille prisskilt på armen til slut, og de fine madbeskrivelser. Synes du skriver sikkert og godt. Giv os noget mere - gerne lidt længere.

Mikala
11 år siden
11 år siden
#3 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Maratris
En velskrevet, og velkomponeret øjebliksbeskrivelse af en frokost, hvor du helt naturligt får flettet de
valgte ord ind. Det var en nydelse at læse, og også jeg synes det lille kig ned på gaden til den forhutlede unge pige, giver et godt spil til historien. Roser herfra. Skriv endelig mere og gerne lidt længere tekster, jeg læser gerne med på sidelinjen. Gode tanker fra Ulla
11 år siden
11 år siden
#4 Thomas Schumann (Schostar)
Udmærket skrevet, men må sige at handlingen virker en anelse triviel. Der lader ikke til at være noget på spil, eller noget der flytter sig for hovedpersonen og dennes medkarakterer. Det er måske en pointe?
11 år siden