Cliffhanger

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie der ender, som i de berømte gamle dage, med at hovedpersonen bliver sat i en ualmindelig knibe ved historiens afslutning. "Cliffhanger" er en betegnelse der bruges når en afslutning i fx et afsnit i en TV-serie eller en bog er åben og intens, og efterlader seeren/læseren med ønske om at læse fortsættelsen hurtigst muligt.

Han tjekkede at ledningerne var sat korrekt i de små klodser af sprængstof, der dækkede hans brystkasse. Lamperne lyste giftiggrønt. Godt nok, så var der forbindelse. For første gang i månedsvis var hans tanker klare.
De stålgrå øjne kiggede tomt tilbage fra spejlet. Ansigtet var som de afskallede vægge i det værelse, der i det seneste år havde dannet rammen om et subsistensløst liv.
Efter at have sat batterier i detonatoren, fiskede han nøglerne op af jakkelommen og lagde den lille metalboks ned i deres sted.

I stedet for at låse, lod han nøglen sidde i - det betød jo ikke en skid, de kunne bare rende med lortet. Med hastige skridt gik han ned af gangen, ved nummer 12B blinkede en pære som et nødråb i morsekode, trådte udenfor og gik ned mod busstoppestedet, passerede en ung mor med en skrigeunge på slæb. Han tænkte syrligt, at det fandeme var godt, han aldrig havde fået børn.
Da bussen kom førte han rejsekortet forbi sensoren og satte sig på det nærmeste ledige sæde. Der stank af den kvalmende industrisæbe, de efterhånden gjorde rent med alle vegne. Han rynkede på næsen og forsøgte at trække vejret så lidt som muligt i de femogtyve minutter det tog at komme ud til marmeladefabrikken, hvor han havde arbejdet som vagt indtil for nøjagtigt ét år siden, da han havde modtaget brevet om massefyringer. Den dag var hans liv skredet ned i afløbet sammen med hans forstand, hånd i hånd var de to rejst bort og havde efterladt ham på de falmede stræder i virkelighedens by.

Men i dag, tænkte han og tog i glasdøren ind til administrationen, i dag skulle de lære, at man ikke pissede på Jørgen Madsen.
Den unge vagtmand med det blonde hår, skævede til ham fra sin post ved elevatoren, var det mon ham der havde overtaget Jørgens job?
Han rystede tanken af sig og lynede langsomt jakken ned, mens han fiskede den lille boks op af lommen, den føltes levende i hans hånd, varm mod den iskolde hud.
Sekretæren, der sad ved skranken for at modtage folk efter aftale, spærrede øjnene op. Det lille skrig der undslap hende, fik vagten til at trække våbnet og vende sig mod Jørgen.
Ud af øjenkrogen spillede filmen i slowmotion, sekretæren forsvandt ned bag skranken. Som i en gammel western stod de og tog mål af hinanden, mens deres fingre kærtegnede aftrækkerne...

Skriv kommentar

Besvarelsen Fatal Fyring er publiceret 16/03-2013 01:12 af Anja Olsen (Maratris) under skriveøvelsen Cliffhanger.
Version 4 - 17/03-2013 16:20
Besvarelsen er på 399 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Fin slutning og opgaven bestemt løst. Man er med hele vejen og aldrig i tvivl om, hvad der sker, og hvor vi er.
Dit Lix-tal er lidt højt (38), og det skyldes temmelig sikkert dit lidt 'ladede' sprog, som når du bruger mere 'tell' end 'show', når du fx skriver:

"De stålgrå øjne, kiggede tomt tilbage fra spejlet. Ansigtet gråt som de afskallede vægge i det lurvede værelse, der i det seneste år havde dannet rammen om et subsistensløst liv."

'Gråt, afskallede, lurvede, subsistensløst' er alle ladede ord, der fortæller læseren, hvad han skal se/mene og tænke.
Hvis du nøjedes med: "De grå øjne kiggede tomt tilbage fra spejlet. Ansigtet var som de afskallede vægge i det værelse, der i det seneste år havde dannet rammen om et subsistensløst liv." (Eller trækker et andet glose væk fra den oprindelige sætning).
- Fordi når livet betegnes som 'subsistensløst' er det næppe sidst skrig i designmøbler, der omgiver ham. Giv læseren lov at danne de fleste af billederne selv og fyld kun små detaljer på, der understreger det du vil sige. - Så siger du mere med færre ord og alligevel tydeligt.
subsistensløs.

Ellers spændende og klart trang til at bladre med den fine cliffhanger.

Mikala
7 år siden
7 år siden
#2 Anja Olsen (Maratris)
Hej Mikala.

Mange tak for din fine kommentar, det tog mig lidt tid helt at fatte det med ladede ord, men efter at have læst lidt tips og triks der alle gav dit gode råd medhol, kan jeg kun give dig ret. Jeg må arbejde hen mod at give lidt mindre detaljer så mere er overladt til læserens fantasi :)

Jeg har rettet i teksten som du foreslog men har dog holdt fast i at de gå øjne, er stålgrå - Er rigtig glad for at du gav dig tid til at give eksempler, som jeg kunne lære af.

Knus og ønsker om en hyggelig søndag

Maratris
7 år siden
7 år siden
#3 legioneerfalk
fed tekst godt skrevet kunne godt lide det psykologiske nedbrud fyringen förte med sig
7 år siden