Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Tiden var svær, alle på kontoret skulle lære at indordne sig under de nye regler krigen havde ført med sig, ikke alle var klar til at løfte denne enorme opgave regeringen havde trukket ned over hovedet på befolkningen, alle var oprørte og stod i kø for at få deres rationeringskort, nogle råbte og skreg af hinanden, kontoreleven gjorde sit bedste for at dæmpe gemytterne uden for, men folk haglede spørgsmålene imod ham og han havde svært ved at besvarer dem alle sammen fyldestgørende nok, frk. Jespersen vil have frimærker og hun vil ikke forstå de rationeringsregler som var blevet indført, og hun var ikke den eneste, flere andre hev i kontoreleven fra alle sider, så meget faktisk at han til sidst blev så frustreret at han udbrød i en anstrengt stemme at han ikke var en blæksprutte som de bare kune hive og trække rundt med. Efter et stykke tid begyndte folk at dæmpe sig udenfor, man kan faktisk sige at de begyndte at opføre sig helt civiliseret, kontoreleven begyndte at slappe mere af og han begyndte at ekspediderer folk og forklare hvordan landet ligger og hvordan rationeringskortene fungerer, da dagen går på hæld og han er ved at være igennem mængden af mennesker syntes det at virke som om at han har klaret skærene, men lige som han troede det kom en ældre dame som spurgte ham om hvor lang tid at rationerings perioden ville vare, til det sagde han at han ikke var spåkone og at han ikke havde nogen ide om hvor lang tid krigen ville vare, men at han håbede at det ville gå hurtigt, så livet i byen kunne komme tilbage til det normale som man var vandt til.
Endelig dagen var forbi, alle folk var blevet hjulpet og kontoreleven følte at han havde haft succes med at hjælpe og forklare situationen for de folk som havde været hos ham for at få deres rationeringskort og han følte sig klar til at takle situationen igen i morgen. !
Tilfældige ord: frimærke, kontorelev, rationeringskort, spåkone, blæksprutte

Skriv kommentar

Besvarelsen Kontoret er publiceret 23/03-2013 16:50 af legioneerfalk under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 23/03-2013 16:50
Besvarelsen er på 332 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Anja Olsen (Maratris)
Hej legioneerfalk.

Stakkels lille kontorelev, håber ikke han dør af stress efter en uge *griner*

Kan rigtig godt lide den måde du har fanget et øjebliksbillede fra en længst svunden tid. Meget realistisk og godt fortalt. Du har et godt flow i skrivestilen, som hurtigt griber en og giver lyst til at læse videre. Gode klare billeder, der tager én med ind i historien.

Dog vil jeg pege på starten af treide sidste linie hvor jeg tror, du måske har fået byttet om på et par ord (lille skønhedsfejl):
"Endelig dagen var forbi" .. skulle måske have været "Endelig var dagen forbi"

Godt begyndt, er godt på vej *Smiler*

Hav en dejlig inspirerende weekend - Maratris :)
11 år siden
11 år siden
#2 Edda Ønskebo (mfinderup)
Hej Legioneerfalk

Puh, bliver helt forpustet på den stakkels elevs vegne :). Jeg kom helt til at tænke på, hvordan jeg selv syntes det var stressende at være elev, da jeg tog uddannelsen. Jeg fornemmer helt klart presset på hans skuldre og synes han kommer fint gennem situationen.

Godt gået :)
11 år siden