Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg kan ikke falde i søvn. Jeg ligger bare og stirrer tomt ud i mørket. Mine tanker vandrer af sted, og det er nok egentlig derfor jeg ikke kan sove. Og så har jeg glemt at tage min medicin. Jeg overvejer at gå ud at tage den. Men jeg er for doven. Og egentlig også for bange. Man hører jo så meget i fjernsynet og radioen. Om terror og attentatmænd. Om bomber, mord og hjemmerøverier. Tænk nu hvis der stod en voldtægtsmand ude i køkkenet. Det ville jo ikke være så rart at møde sådan én. Nej, jeg bliver liggende. Min dyne er også så varm. Og huset er så koldt. Jeg bliver liggende, og stirrer videre. Spinder videre på diverse scenarier inde i hovedet.

Jeg tænker på at tage til spåkone. Min veninde fortalte mig engang, at hendes mor havde været til spåkone. Sådan en rigtig én. Hun, altså hende veninden, siger at spåkonen vidste både hendes mors navn og antal af børn hun havde fået. Det lyder altså ret vildt, og jeg ved heller ikke helt om jeg tror på det. Men det kunne da være meget sjovt at prøve. Ikke? Eller nej. Hvad nu hvis hun siger at eller andet med at jeg kun har fjorten dage tilbage at leve i? Eller at jeg ender mit liv som kontorelev, og det så er dét? Bevares, jeg har ikke noget imod kontorelever, det er bare ikke det jeg vil bruge mit liv på. Jeg vil gerne være sådan et eller andet wow! Ikke bare arbejde på McDonalds eller i Netto. Det ville jeg nok egentlig heller ikke være modig nok til.. Man hører jo så meget nu til dags. I fjernsynet og radioen og alle mulige andre steder. Om røverier og mord. Og terror og bomber. Føj for pokker! Så hellere bare ligge i sin seng. Dynen er også så varm.

Jeg tænker på dengang i krigens tid. Godt man ikke levede dengang. Ikke fordi vores samfund er noget at råbe hurra for, men rationeringskort, konstant angst og bomber - dét er nu endog værre!

Jeg kunne også blive betjent. Og være med til at opklare meget, meget indviklede mysterier og mordgåder, pågribe onde bagmænd og alt muligt andet meget, meget farligt, som de viser på film. Det kunne da være meget sjovt. Men jeg tror egentlig ikke jeg ville have nerverne til det. Man hører jo så meget rundt omkring. Om bomber og mord. Og trusler, vold og snyderier. Og så har jeg også hørt noget om, at betjente vist bruger det meste af deres tid på at skrive politirapporter. Og det lyder altså kedeligt.

Nej, jeg bliver bare liggende under dynen. Der er varmt og trygt..
Tilfældige ord: attentatmand, spåkone, kontorelev, rationeringskort, politirapport

Skriv kommentar

Besvarelsen Man hører jo så meget er publiceret 28/03-2013 19:40 af LivO under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 28/03-2013 19:40
Besvarelsen er på 450 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Maria Bache Andersen
Hej Liv

Åååhhh - hvor er det synd, det aldrig bliver til noget med jeg'et! Desværre er det også næsten symbolsk. Oplægget kunne have rummet drama. Kom ud over rampen, ordene kan jo for katten bære det.

Kast dynen til side
maria
8 år siden
8 år siden
#2 LivO
Hej Maria

Jeg vil give dig helt ret, det er synd det ikke bliver til noget.
Drømme og håb bliver kvalt af dynen - få den dog væk.
Desværre er det ikke altid så enkelt endda..

Du skriver "ordene kan jo for katten bære det." Hvad mener du med det? (Undskyld, men jeg forstår det ikke helt...)

Liv
8 år siden
8 år siden
#3 Thomas Schumann (Schostar)
Jeg kan virkelig godt lide, hvordan du gentager de samme vendinger i løbet af teksten. Det giver et ret godt billede af jeg'et. Det gik næsten hen og blev lyrisk.
Så har du også fået flettet dine forudbestemte ord rigtig godt ind i teksten.
8 år siden