Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg kan høre mor sidder inde i stuen. Hun sidder med sit strikketøj i hånden, og ser fjernsyn. Et eller andet røvsygt reality-program om unge mødre. Det kommer egentlig ikke som en overraskelse. Hun sidder der hver aften, limet til sofaen foran skærmen. Hvis det ikke er det ene reality-program hun ser, så det andet. Det er til at få stress af! Og det får jeg også jævnligt. Stress, altså. Så smækker jeg med døren ind til værelset, propper mine høretelefoner i ørerne, skruer helt op for volumen, smider mig på sengen og glor ind i væggen. Så ligger jeg der og stresser lidt over det hele. Over mor og hendes latterlige programmer. Over skolen, lektier og eksamener. Over teenage-tanker og hvorfor det hele bare skal være så fandens indviklet. Og når jeg så har ligget der lidt, rejser jeg mig og går udenfor. Uden at se på mor. Uden at tage stilling til at hun rent faktisk er min mor. Det menneske, der sidder der i sofaen dag ud og dag ind, er af det samme kød og blod som mig. Det kan jeg også godt stresse over. Min hjerne flyver af sted som en raket, med alle de stress-flip den får. Den flyver helt op i rummet, der kigger den så på planeter, stjerneskud og alt muligt andet smukt. Og så stresser jeg lidt mere over, at jeg ikke er smuk. Når selv planeter er smukke, hvorfor fanden er jeg så ikke? Det er egentlig til at få stress af, at jeg får så meget stress. Måske jeg skulle til at gå til psykolog. Eller terapeut. Eller en slags coach. Jeg har hørt, der er nogen der har specialiseret sig i stress. Måske jeg skulle snakke med sådan én. Og prøve at få lidt styr på alt mit stress. Stress. Egentlig et grimt ord - lige til at få stress over. Jeg prøver at tænke tilbage på dengang, hvor jeg aldrig fik stress. Dengang hvor alt handlede om klatretræer og legekammerater. Dengang hvor det sværeste i verden, var at bestemme hvilken farveblyant man skulle bruge. Gid jeg bare kunne spole tilbage. Tilbage til dengang hvor jeg ikke fik stress. Men det kan jeg jo ikke. Og så stresser jeg lidt over det. Stress. Fuck altså..
Tilfældige ord: stjerneskud, strikketøj, klatretræ, raket, overraskelse

Skriv kommentar

Besvarelsen Stree er publiceret 29/03-2013 20:18 af LivO under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 29/03-2013 20:18
Besvarelsen er på 377 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 LivO
Der var vist noget, der gik galt. Titlen skulle være "Stress"... :-)
8 år siden
8 år siden
#2 Britta Midtgaard (nim)
Det er en fantastisk god beskrivelse af den tidligste teenagealder.
Tænker tilbage på min egen datter, der i den alder vendte 180 grader.
Der er meget sandhed i den tekst om den tid, vi lever i.
Og jeg må indrømme, jeg har ikke rigtig noget at kritisere teksten for.
8 år siden
8 år siden
#3 LivO
Tusind tak skal du have!
Jeg var lidt i tvivl om jeg skulle publicere denne, eller prøve at skrive en anden, så det er rigtig dejligt med positiv respons!
8 år siden