Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Fru Olsen sad i den gode stol på verandaen og klikkede løs med sine strikkepinde. De tunge briller hang på den krogede næse og hun så skiftevis på strikketøjet og på gartneren i haven.
Han var blevet tilkaldt specielt til at gøre noget ved den gamles udsigt. Det knudrede træ midt i haven, var nu blevet så stort, at det blokerede for udsynet til fortovet og de mange spændende mennesker, som havde deres gang der. Træet havde stået der en menneskealder og han forstod ikke helt, hvorfor det pludselig skulle fjernes nu.
Han kløede sig i håret. Haven var ikke særlig stor og træet ville ødelægge dele af den lige meget hvilken vej det væltede. Han kunne selvfølgelig bare skære grenene af først, men så ville de vælte ned i alle hjørner af den fine have og ødelægge hvert et bed.
Han mærkede den gamles øjne på sig og vendte sig mod hende.
"Hvad vil De helst undvære, Fru Olsen. Tomaterne, jordbærene, stauderne eller blommetræet?"
Strikkepindende stoppede deres klik klik lyde et øjeblik. Fru Olsen kiggede på ham hen over brillerne og sendte ham et smil han ikke helt kunne tolke.
"Tag bare det hele med, lille du," svarede hun. "Klatretræet der blev førhen hyppigt brugt af mine børnebørn. Bagefter løb de rundt i haven og spiste jordbærene, så de blev helt røde i ansigterne." Hun smilte for sig selv.
"Tomaterne blev aldrig røde, men de elskede duften af dem. Og blommetræet plyndrede de hurtigere end små bier, så de fik store poser med hjem sammen med blomsterbuketter til deres mødre.""
Hun sukkede og så sig lidt vemodigt rundt i haven.
"Nu kommer de aldrig mere. De har jo travlt med deres." Hun fæstnede atter blikket på strikketøjet.
Gartneren så lidt bedrøvet på den gamle kone med strikketøjet og undrede sig over, hvem den lille fine kjole mon var til.
Nogen burde sætte en raket i røven på de unger, som gjorde søde Fru Olsen så trist til mode.
Tilfældige ord: gartner, tomat, strikketøj, klatretræ, raket

Skriv kommentar

Besvarelsen Fru Olsens mismod er publiceret 18/07-2013 21:40 af Sanne Schlægelberger Hansen (Sanne82) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 18/07-2013 21:40
Besvarelsen er på 329 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Karen Margrete Olsen (kmolsen)
Tak for din lille stemningsberetning.
Jeg kan anerkende din måde at bygge historien op på. Det eneste jeg helst ville have undværet, er den sidste sætning. Den er på en måde for oplagt. :-)
8 år siden
8 år siden
#2 Damaya
Virkelig et fint stemnningsbillede. Jeg kan se den gamle kone for mig og virkelig sætte mig ind i situationen, som jo er meget typisk. Man har for travlt og glemmer de gamle familiemedlemmer. God problematik at tage op. Jeg synes, du holder stilen rigtig godt hele vejen frem til afslutningen. Dog synes jeg, som forrige kommentar, at de sidste sætninger falder lidt ved siden af. Sproget ændrer også karakter, hvilket jeg finder lidt ærgerligt. Men selvfølgelig....det er svært at få raketten flettet ind, det kan jeg godt se. Så alt i alt godt klaret;-)
8 år siden
7 år siden
#3 Peter Iversen (skovtrolden11)
rigtig godt skrevet let læselig og meget flydende.
7 år siden
7 år siden
#4 børnebogen
Hej Sanne

Du er god til at skabe stemning og det er en interessant historie. Er den et uddrag af noget eller kun en skriveøvelse? Hvad mon Fru Olsen ellers har oplevet med de unger...

Michael
7 år siden