Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En vinteraften sad jeg i min lænestol. Jeg havde kun tændt en enkelt lampe i min nye, mørke stue. Jeg sad godt og en behagelig varme havde bredt sig ud i min krop. Jeg slap den tomme whiskyflaske et par centimeter over gulvet. Nu stod den der til højre for stolen. Fjernsynet var tændt. En sorthvid film kørte, men jeg havde slukket for lyden. Der var kun et enkelt vindue og imod det tappede grene fra et træ. Det var en konstant irritation, som heldigvis ikke berørte mig så meget lige nu, hvor jeg havde det "varmt". Udenfor var det koldt, for der sad også sne på ruden. En mindre snestorm blæste. Jeg var bare så tilfreds her i min nye, mørke bolig omgivet af ikke udpakkede flyttekasser. Alle afleveret af irriterende venlige flyttemænd fra flyttefirmaet. Nu skulle jeg op ad den rare lænestol. Det tog tid. Jeg har en god balance, men stødte alligevel panden en enkelt gang mod gulvet på vej ud i entreen. En halv time senere havde jeg gummistøvler, hue og halstørklæde på og stod udenfor døren. Min "varme" hjalp kun lidt mod kulden. Men jeg var forhåbningsfuld og gik trodsig ud i snestormen. Da jeg nåede ned til købmanden var jeg kun faldet en to-tre gange. Jeg gik ind. Butikken var ikke særligt stor og ingen andre kunder. Jeg kunne se købmanden stå oppe ved disken. "Mmm Mej .... Hej!" råbte jeg til ham. Han svarede ikke. Kiggede kun kort på mig. Jeg stavrede lidt rundt i butikken. Det tog lidt tid at finde flaskerne, da jeg jo ikke havde været der før. Jeg var også lidt svimmel. Med to flasker i hænderne, med et billigt prismærke på hver, kom jeg op til købmanden. Jeg satte dem på disken. "Mmmh...hem her!" sagde jeg. Han slog dem ind i kassen. "60 kr." sagde han. Jeg førte min hånd om i baglommen. Jeg var sikker på jeg havde min pung, da jeg gik hjemmefra. Købmanden kiggede på mig med et utålmodigt, men utroligt dumt og tomt blik. "Hmmm..." sagde jeg. "På klods...?" spurgte jeg. Købmanden rynkede panden, fjernede flaskerne fra disken og satte dem om bagved. Nu blev jeg vred. "Kreeeeedit!" råbte jeg og hamrede min ene hånd ned i disken. Det gjorde lidt ondt, men jeg var "varm". Købmanden rystede stille på hovedet. "AAArrrghhh!!" råbte jeg alt, hvad jeg kunne og flagrede med armene. Stille og roligt førte købmanden hånden ned under disken og lagde en automatpistol på disken. Hans hånd var på aftrækkeren og den pegede imod mig. Jeg var nu helt stille. Jeg gik ud i sneen igen. "Bondeknold!" råbte jeg. Jeg gik hjem. Jeg faldt kun en gang.
Tilfældige ord: flyttefirma, prismærke, automatpistol, vinteraften, bondeknold

Skriv kommentar

Besvarelsen En varm vinteraften er publiceret 03/08-2013 16:29 af Martin Ringgaard under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 03/08-2013 16:29
Besvarelsen er på 446 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
En sørgmodig historie, der giver en følelse af ensomhed og forfald. På en måde er den til at le ad, og jeg frygtede lidt en plat slutning, men jeg holder faktisk af at han vender hjemad, uden held. Banalt. ;)
7 år siden
7 år siden
#2 Martin Ringgaard
Tak for positiv feedback :)
7 år siden