Værdiladning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie hvor du lægger hovedvægten på beskrivelsen af det sted hovedpesonen befinder sig. Beskrivelsen skal være værdiladet (altså ikke neutral). Det kunne være beskrivelsen af forberedelseslokalet man sidder i, inden man skal til mundtlig eksamen, det kunne være tandlægens venteværelse, eller måske beskrivelsen af en regnskov i Sydamerika. Målet er, at din værdiladede beskrivelse skal danne billeder, følelser og oplevelser inde i læserens hoved, så læseren selv føler at han/hun er tilstede.

Det var første gang, han så hytten i 37 år. I alle de år havde han sejlet de 7 verdenshave tyndt og nu stod han altså her igen. I den hytte, hvor det hele begyndte. Man kunne tydeligt se, at der ikke havde boet nogen der i 37 år. Ikke siden heksen Natuja havde hekset med ham og ændret hans liv for altid. Selv moderens kobbermønter lå endnu på gulvet. Han huskede tydeligt lyden af de klirrende mønter mod stengulvet.

Han lagde sig op på bordet. Præcis dér, hvor Natuja havde bedt ham lægge sig. Det var lige før at han mærkede fylden fra heksens kat på brystet. Taget var selvfølgelig stadig et gabende hul og han kunne se ud på den blå himmel. Gennem sprækkerne tvang solens stråler sig ind. Intet skulle mere gøre denne hytte til et sort hul. Et hul med dårlige minder.

Ved siden af ham lå de knækkede og rådnede tagbjælker, som næsten havde slået hans mor ihjel. Gad vide, hvem der havde taget alle trylledrikkene, bøgerne med remser og hvad der ellers havde stået af hekseudstyr på de støvede hylder? De var i hvert fald tomme. Var det mon kraniet af Natujas kat, der lå henne i det ene hjørne. Det var det nok.

Han vidste ikke, hvad han skulle forvente, når han trådte ind i hytten igen. Glæde? Afsky? Ingenting? Selv nu, hvor han lå dér på træbordet, var det ikke kun en enkelt følelse, der ramte ham. Oplevelsen havde jo givet ham noget. Det var jo endt godt for både ham og hans mor, men det kunne også være gået meget galt. Grueligt galt.

Faktisk følte han alle 3 dele, men mest glæde, og et smil viste sig på hans mund, da han kom til at tænke på den evne, som besøget i hytten hos Natuja havde givet ham. "Hvor havde hans mor bare set sjov ud, da hun hang oppe i træet og skreg som en ugle. Eller Hans, da han fik ham til at gøre alle de underlige ting foran øjnene på de måbende pirater.

Han rejste sig igen og gik ud. Det havde været en god idé at besøge hytten på en solskinsdag. Han kunne mærke, at gråvejr kunne have trukket ham den anden vej. Hen til hadets og afskyens vej.

Han lagde ikke mærke til det, da hytten faldt sammen som et korthus. Da var han allerede ude af skoven og alt for langt væk. Desuden havde hans høje, skingre fløjten kunnet overdøve braget.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hytten er publiceret 09/09-2013 13:33 af børnebogen under skriveøvelsen Værdiladning.
Version 1 - 09/09-2013 13:33
Besvarelsen er på 416 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Jette Petersen (Babyangel85)
Jeg synes godt du kunne have uddybet omgivelserne lidt mere. Hvad for nogle hekseting mangler ellers? Og hvad er der mere i hytten ud over et bord og rådne bjælker fra taget?

Du får ellers bygget en god stemning op ,som gør mig nysgerrig for at høre hans historie :-)
7 år siden
7 år siden
#2 børnebogen
Tak for dine kommentarer og du har helt ret - i hvert fald når det kommer til selve øvelsen. Det kan jeg sagtens se. Lidt detaljer er der dog: Kobbermønterne på gulvet, stengulv, kattekranium, sprækker imellem brædderne, hul i taget. Der er faktisk ikke så mange ting i en faldefærdig, ribbet heksehytte :-)

Jeg har måske været for tro mod hans oplevelse, da han var i en tilstand, hvor han ikke har lagt så meget mærke til detaljerne.

Forhistorien er skrevet og ligger pt. til vurdering hos forlaget, så denne skriveøvelse kunne sagtens være slutningen på min 4-5 binds føljeton om en sørøver.

Michael
7 år siden
7 år siden
#3 Jette Petersen (Babyangel85)
Du har helt ret du har skam også andre ting med fra hytten. Og jeg synes også det er fint skrevet. Måske havde jeg bare svært ved at se det ordentlig for mig ved første gennemlæsning
7 år siden