Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg elsker ham! Jeg elsker ham som Julie elskede Romeo.
Jeg føler inderst inde han ved jeg elsker ham, men alligevel ved jeg at han har andre end mig. Jalousien ædermig op, jeg kan mærke min krop stivne ved at tænke på at hans læber, bløde som silke, kysser en anden. Når han rør mig føles det som 1000 sommerfugle, hvorfor kan han ikke se at jeg elsker ham? Jeg vil så gerne fortælle ham det, men hvis jeg gør, så forlader han mig, og jeg vil hellere have ham som det jeg har nu, end slet ikke.
Min øjne må lyse op som månens skær når jeg ser ham, min hjerne kører på højtryk, mit hjerte galoperer derud ad.
Når vi går ned ad gaden hånd i hånd, så er han min, når vi siger farvel er han en andens.
Når vi siger godnat, ligger i ske, så er han min, men når jeg går næste dag er han en andens.
Når han har kysset mig og siger han synes jeg er dejlig, er han min, men når han kysser en anden, så går mit hjerte itu, han smadrer mit hjerte som en vase, i tusind stykker.
Jeg kan ikke mere, jeg sprænger, men vil ikke miste ham, jeg vil have ham i mit liv. Jeg er paranoid, jeg har blod på tanden, jeger jaloux, og indrømmer det gerne.
Men kærligheden er svær at gøre sig klog på. Kærlighed kan være sød som honning og gøre ondt som en lussing. Den kan overraske, imponere, være ondskabsfuld, men jeg ved den kun vil det bedste, for kærlighed er hvad jeg har at give.
Jeg kan huske da jeg mødte ham, bare hans udstråling fik mig til at blive blød i knæene, Hans smil, hans charme, hans åbenhed, forelskelsen ramte mig som et lyn fra klar himmel. Men jeg kunne ikke allerede sige at jeg elskede ham, og jeg tør heller ikke at sige det nu. Jeg kan kun fortælle at han er sød og rar.

Jalousien æder mig, hjælp mig.

Jeg vil give ham alt. Jeg vil gøre alt.

Jeg vil have han skal være min... Jeg vil have han skal elske mig som Romeo elskede Julie.

Skriv kommentar

Besvarelsen Han skal være min er publiceret 16/09-2013 20:24 af Samantha Kristina Heiner-Larsem (SamanthaHL) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 16/09-2013 20:24
Besvarelsen er på 367 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Jette Petersen (Babyangel85)
Du tydeliggøre virkelig hendes følelser. Jeg tror, hun skal passe på de ikke æder hende op. Godt skrevet :-)
6 år siden
6 år siden
#2 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej SamanthaHL, du opfylder virkelig opgaven her, det er en stærk følelse der skildres med brug af metaforer. Det er så en lidt farlig følelse du har valgt, for der er skrevet så meget om kærlighed og jalousi, at det er vanskeligt at finde på noget nyt, men det kan så være en udfordring. Du har så virkelig også fundet på nogle meget billedskabende metaforer, som hjertet der går i stykker som en krukke og at det er som tusind sommerfugle, når han rører (sikke et held du ikke skrev "i maven" *griner lidt*). Eneste kliché er den med "sød som honning," her skal du nok finde på noget andet, men så er det til gengæld flot, at du i en øvelse kun har en kliche omkring et emne, hvor de ellers ligger på lur alle vegne.
Den slutter så med nogle desperate råb, som du måske skulle overveje, om der kun behøvedes et af dem.
Du har alt i alt skrevet en tekst, hvor den heftige følelse beskrives rammende.

VH Mons
6 år siden
6 år siden
#3 Peter Iversen (skovtrolden11)
jeg syne det en stor kærligheds erklæring du har skrevet , hvorfor tager du ikke tyren ved hornene og siger det til ham han har måske på samme , måde som dig
6 år siden
6 år siden
#4 Lille Frikke
Allerførst er den vildt godt skrevet!
Du mangler dog kommaer nogle steder.
Eksempel her i slutningen:
Jeg vil have, han skal elske mig, som Romeo elskede Julie

Jeg ville lægge de to kommaer ind, men nu bliver jeg i skrivende stund usikker på, om det er en REGEL, at de skal være der....
6 år siden