Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg kan ikke sove. Det er som om, min krop kæmper imod. Det er nok mere min hjerne, det føles dog som om, min krop forråder mig. Jeg vil sove. Så kan jeg glemme.
Mit syn sløres, og jeg kan mærke en lille våd dråbe ned af min kind. Den rammer min trøje, og jeg kan se en mørk plet, der bliver større og større. Der kommer endnu en dråbe. En mere. Endnu flere efterfølgene. Jeg kan ikke stoppe det. Hver gang jeg tror, jeg har stoppet det, kommer det tilbage - og så endda med endnu større kraft. Det er som at få tyret en bold i maven. Jeg taber pusten og hiver efter vejret. Jeg kan ikke kontrollere min krop. Mit ansigt trækker sig sammen i en mine. Min mundviger vender nedad, og jeg kan ikke få dem op. Jeg prøver virkelig. Jeg hiver nærmest i dem, men de ryger bare ned igen. Jeg kan mærke min øjne begynder at hæve en smule. Den skide krop. Den fandens hjerne. Er det overhovedet min? Det er det jo nok, men hvorfor lytter den så ikke? Hvorfor gør det ondt? Jeg vil ikke have, at det skal gøre ondt. Stop med at kaste bolde på mig. Giv mig pusten igen.

Jeg lukker øjnene og aer min egen håndryg. Jeg kan mærke roen skylle ind over min krop. Dog kan jeg mærke noget på min næse. Det er vådt. Igen. Det er vådt ved mit hovede. Det er saltdråberne igen. Det er næsten som om, de jager mig. For hver gang en af dem rammer min kind, er det som om et lille stykke af mit hjerte falder sammen med dem. Jeg prøver at tape det sammen igen, men det vil ikke. Hvorfor ikke? Hvad sker der med mig? Hvorfor føles det som om, at der er en, der slår mig? Gang på gang får jeg et lille slag. En lussing der rammer hårdere og hårdere for hver gang. Så hårdt, at den efterlader et rød mærke på min kind. Eller måske vat det bare min hånd, der gned på min kind få at får tårerne væk en gang for alle. Det gør så fandens ondt.

Jeg kan mærke, hvordan jeg bliver mere forvirret over den her følelse. Bolden bliver kastet endnu hårdere, og jeg taber pusten endnu engang. Hvor er mit hjerte? Hvor er min hjerne? Stop det så! Stop det her! Det gør ondt! Få boldene væk. Tape mit hjerte sammen. Få roen tilbage! Få mig tilbage.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et knust hjerte er publiceret 29/09-2013 03:52 af Hiva Shania (Hejderude) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 29/09-2013 03:52
Besvarelsen er på 418 ord og lix-tallet er 15.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.