Så er der kraftedeme julestemning

Mandelgaven

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort og komisk juledrama med udgangspunkt i julemiddagens efterfølgende ritual for risalamande-spisning. Du bestemmer selv om det foregår hos den samlede familie, på plejehjemmet eller et helt tredje sted. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem personers gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser.

Mark og Hassan spiller så meget fifa, at hvis de havde brugt lige så meget tid på fodboldbanen, ville Morten Olsen for længst have udtrukket dem til landsholdet. Peter er allerede gået kold, men det er fint med Mark og Hassan, for så slipper de for at skulle være solidariske og lade joystickene gå på rundgang. Hassan vinder igen, og som sejrherre får han lov til at fyre op i den næste pind. Mark spørger om der ikke er et eller andet i den her sølle lejlighed, som de kan fråde og som svar nikker Hassen hen mod køkkenet, mens hans læber er fuldt beskæftiget med at omfavne pinden.

Mark kommer tilbage, kaster tre russifruttier med kirsebær ned på sofabordet, smiler og siger, at nu er der kraftedeme rigtig julestemning. Hassan griner og forklarer, han er muslim og derfor kan give en fuck for om det er juleaften. Mark svarer ham ikke på hans bemærkning, men siger i stedet at Peter nok ikke har noget imod at de spiser hans russifruttier. Hvis bare de havde en mandel, så ville det være rigtig jul siger Mark, men Hassen reagerer ikke på hans kommentar og forsøger i stedet at rive foliet af den lille plastikbakke. Mark sætter sig i sofaen, løfter den glødende pind fra askebægret og efter at have trukket lidt røg ned i lungerne, spørger han om han ikke skal have revanche. Hassen skovler hurtigt ris massen ind i kæften og tager fat i joystikket som svar. Mark beder ham om at tage den med ro og forklarer at han ikke engang har åbnet for sin russifrutti endnu. Mark rækker Hassan pinden og siger, at han kan ryge lidt på den her i mellemtiden. Hassen grynter, og tager imod pinden. Jeg tror det her, er min første rigtige jul, siger Hassan og griner. Han griner alene. Mark hiver alt det jul han kan ud af russifruttien, tager så fat i det andet joystick og spørger, om de ikke skal aftale, at vinderen får den sidste russifrutti og begrunder med at det på den måde bliver lidt som en mandelgave. Hassan griner og svarer, at så kan han jo ligeså godt få den med det samme. Mark giver Hassan en løs lammer på skulderen og derefter sætter de spillet i gang.

Skriv kommentar

Besvarelsen Så er der kraftedeme julestemning er publiceret 03/12-2013 02:26 af Casper Amba (Amba) under skriveøvelsen Mandelgaven.
Version 2 - 03/12-2013 02:44
Besvarelsen er på 380 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Nicolai Nystrup-Eriksen (Nystrup1995)
Hvis en "pind" er hvad jeg tror det er? ;) Så er der godt nok noget "moderne" drenge hygge over det. Der er nu ikke meget jul, men risalamanden er der da(Dog alligevel som en russifrutti), hvilket nærmest er centralt i fortællingen, selvom det nu ellers bare er i en lille lejlighed med Fifa, og 3 knægte. Men godt skrevet, stilen er meget præget af den moderne attitude bl.a. nutidens ungdommen :)
10 år siden
10 år siden
#2 Jytte Westendahl (westendahl)
Hej Casper.
Jeg har læst din tekst og du skriver jo godt.
Men jeg må indrømme, at jeg slet ikke forstår den verden, du beskriver.
Jeg har min stregkode imod mig der. :-))
Men, jeg smilede da jeg læste den, for jeg synes, det er sjovt med to så forskellige udgaver af en opgave. Og sjov det var den..

(Kan se du er 21 jeg er 67 :-)) ) Så ...

Tak for kommentaren til min. Jeg ved godt, der er slåfejl, men jeg kom pludselig i tidsnød. Det irreterer også mig selv,for jeg ved jeg kommer til at høre for det, og kan selv bedst lide når tingene er i orden.
Mange venlige hilsener.
Jytte
10 år siden
10 år siden
#3 Mivse
Jeg kan godt lide at du har skrevet en tekst, hvor det ikke nødvendigvis handler om julemad og familie - men om hygge. Og det er hvad julen handler om ;)
Jeg får en følelse af at jeg sidder sammen med de der fyre, og jeg mærker stemningen - og den er hyggelig!

Fin skrevet :)
10 år siden
10 år siden
#4 Carl Peter
Sådan. sorte sol og herre lir i sticken. Mega syret. Næsten for meget korrekt grammatik, for helt at virke.
10 år siden
10 år siden
#5 Carl Peter
Sådan. sorte sol og herre lir i sticken. Mega syret. Næsten for meget korrekt grammatik, for helt at virke.
10 år siden