De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Jeg følte kulden. Det var ikke koldt, men mit hjerte var lige blevet knust, så al varmen var pludselig forsvundet. Mit smil var druknet i tårer, mine sommerfugle var dræbt med en kniv igennem maven og mit store hjerte var skumpet til et lille blødende sår.
Solen skinnede og folk rendte rundt med glade smil og nød den sidste varme, inden den forsvandt.
Et par enkelte træer havde nogle orangerøde blade, mens andre stadig var helt grønne. Danske piger rendte rundt i shorts og lårkorte kjoler.

Der gik længe før toget ville komme, men jeg var ligeglad. Ligeglad med alt. Jeg gik ned for enden af stationen for at være alene. Mens tårene gled ned af mine kinder, begyndte jeg at føle varmen igen. Jeg huskede på glade minder og fik følelsen af glæde tilbage. Varmen mod mine bare ben fik mig til at smile, men mit smil forsvandt hurtigt igen, for jeg huskede på, hvad der lige var sket.
Et varmt vindpust strøg forbi da toget ankom, jeg rejste mig og steg på toget.

I stedet for at tage hjem, tog jeg hjem til min bror. Han åbnede døren og stod kun i shorts, han havde det jo altid varmt på denne årstid. Han spurgte hvad jeg lavede der, og inden jeg nåede at sige noget, brød jeg sammen i gråd. Han gjorde det bedste han nogensinde har gjort for mig, han krammede mig og holdt fast, det var det eneste jeg havde brug for.

Da jeg besluttede at gå hjem, var klokken næsten 20 om aftenen, og solen var næsten forsvundet fra himlen. Det var stadig varmt, hvilket undrede mig. Jeg havde 10 ubesvarede opkald fra min mor, men kunne bare ikke tale med hende. Ordene ville ikke komme ud af min mund.
Da jeg kom hjem, spurgte hun, hvor jeg havde været, men igen brød jeg sammen og kunne kun mumle ordene, "Han har været mig utro".

Jeg besluttede at skrive et afskedsbrev. Jeg afsluttede det med at skrive tak, fordi jeg er for godtroende. To uger efter jeg sidst havde set ham, tog jeg hjem til ham for at aflevere brevet.
Jeg lagde det i hans postkasse og gik derfra.
Da jeg tilfældigvis kom forbi hans arbejde lige da han fik fri og så ham, stod verden stille omkring mig, men så blev jeg ramt af et lyn. Det havde småregnet hele dagen, og nu stod jeg helt målløs. Han kyssede allerede med en anden end mig.

Tak, for hvad?

Skriv kommentar

Besvarelsen Følelsesløshed er publiceret 21/12-2013 20:14 af Tjanamus under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 21/12-2013 20:14
Besvarelsen er på 414 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.