Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Han kiggede sig i spejlet endnu en gang. Han vidste ikke, hvordan det var kommet dertil, han vidste bare at det skulle overståes og der var ingen vej tilbage. Han rettede på jakken en sidste gang inden han gik ud af døren. Remmen fra automatpistolen sad som den skulle.

Andrea gik ind af døren i det store indgangsparti af glas. Det var hendes anden uge på socialkontoret. De havde egentlig været søde til at tage imod hende, men omgangstonen var bare alt for hård, synes hun. De havde siddet til frokost allerede den anden dag, da Louise højlydt havde kaldt Line for en "vaskeægte betonlebbe" og havde fået de fleste om bordet til at grine. Det var ikke så meget kommentaren, der pinte Andrea men mere den måde, de alle lod til at undgå øjenkontakt med Line.

Andrea havde siden sin barndom hadet når folk åbenlyst havde det skidt, og ingen handlede på det. Hun vidste godt at det hang sammen med hendes fars alkoholmisbrug. Andrea havde i en lang periode efter hans død drømt den samme drøm nat efter nat.
Han gik gennem byen, to meter foran hende, som om hun bare kunne række ud efter ham, men hun kunne aldrig nå ham. Selvom han nærmest bølgede langsomt afsted og hun løb som en vanvittig bag ham, nåede hun aldrig at stoppe ham. Han væltede nærmest som i slowmotion ud i fodgængerovergangen, forbi jakkesætklædte folk, der bare stirrede ligeud i luften. Hun nåede altid lige at se, at der stadig var rødt og hun vågnede hver gang med hænderne for ørene og tårene trillende ned over kinderne.

Hun ville egentlig have startet som talekonsulent, men da stillingen som kontorelev på socialkontoret havde budt sig, tænkte hun, at det ville give hende langt flere muligheder for jobs senere hen.
"Godmorgen, Bente", sagde Andrea med et smil, til receptionisten. "Godmorgen, Andrea. Nå, er du ved at finde dig til rette?", "Jo, tak, der er mange ting at lære, og jeg vil så gerne kunne det hele fra start af.", sagde Andrea. Bente smilede og åbnede munden, men i samme øjeblik var det som om hun gik i stå. Hendes øjne kiggede lige forbi Andrea, samtidigt med at hendes ansigt mistede al sin farve og blev ligbleg. Andrea vendte sig, og så i samme øjeblik fyren, der lige var trådt ind i foyeren. Andreas krop stivnede og som i slowmotion betragtede hun alle i rummet stå som forstenede.

I politirapporten, der dagen efter blev lagt på politimesterens bord, stod der at "...den alt for unge afdøde kontorelev handlede i en situation de færreste ville have turdet..."
Tilfældige ord: kontorelev, omgangstone, talekonsulent, politirapport, automatpistol

Skriv kommentar

Besvarelsen Så gør dog noget! er publiceret 19/02-2014 20:53 af Jesper Damgaard Johansen (JesperD) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 19/02-2014 20:53
Besvarelsen er på 434 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Kristina Schou (kmhschou89)
Super godt skrevet :) Historien fanger fra starten af, og giver spænding på flere niveauer
6 år siden
6 år siden
#2 Jesper Damgaard Johansen (JesperD)
Hej Kristina

Mange tak for din kommentar!

VH Jesper
6 år siden