Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

"Det må du virkelig undskylde!"
Jeg havde slet ikke set ham. Han havde gemt sig bag colaerne, eller os' var jeg bare forgabt i de brune øjne. Han kiggede sødt på mit ildrøde ansigt, hvorefter han svarede.
"Tag dig ik' af det, det var mig der ik' var vågen"
Den måde han førte sin stemme på fik mine ben til at smelte. Jeg havde aldrig oplevet det før, så jeg blev ret så forskrækket. Jeg slukkede for musikken på min Ipod, og tog de medfølgende ear-plugs ud af ørene.
"N-nej det var min skyld... var lige på vej mod tamponerne"
Mit ansigt blev endnu mere rødt og jeg kunne mærke at jeg bare ville synke ned gennem det hårde aluminiums gulv i supermarkedet. Han sendte mig et smil der blottede en flækket tand og det sødeste smilehul. Han tog sig til håret der lå fedtet over det ene øje og sagde henkastet.
"Så kan vi da følges lidt af vejen, skal alligevel ha' toiletpapir."
Han grinte, og jeg grinte med. Mit grin var skingert og en smule hysterisk. Jeg har tit været for hurtig når jeg følte at jeg svingede godt med bestemte drenge, og har tit endt med at finde mig selv grædende på mit værelse, hvis jeg fangede den bestemte dreng med en ukendt pige.
"Vi har jo ik' introduceret os for hinanden".
Sagde han mens han gik gennem det mælkekøbende menneskemylder.
"Kristian".
Han rakte en slank velformet hånd frem og sendte endnu et kropssmeltende smil i min retning.
"Emily".
Jeg tog imod hans hånd med min lettere rystende, buttede hånd.
"Men mine venner plejer at kalde mig Emmy".
Jeg tog hånden op til håret, og håbede han ville fange signalet.
"Emmy... se det et navn man ik' glemmer lige med det samme".
Endnu engang smilede han.
"Jeg må huske det til næste gang vi mødes".
Han havde opfanget mit signal og jeg var så lykkelig. Jeg havde måske ik' set ham da jeg kom til at støde ind i ham, men nu så jeg ik' andet. Vi drejede om hjørnet til toiletpapirets placering, og blev mødt af en mørklødet pige på min alder. Hun hørte os komme og drejede hovedet mod Kristian.
"Åh! Det var da på tide skat".
Hun vinkede energisk til ham mens den blomstrede kjole hun havde på, fløj omkring de skinnende slanke ben, i ivrige baner.
Jeg gik på hovedet direkte ind i toiletpapiret.

Skriv kommentar

Besvarelsen Forelsket og Klodset er publiceret 14/06-2014 19:13 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 14/06-2014 19:13
Besvarelsen er på 401 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Dorte Kure (C.D. Uhrskov)
Hej Jannik.

Jeg blev da efterladt med et lille fnis, så tak for den. :)

Om du helt lever op til opgaven, ved jeg ikke. Dine replikker fortæller helt sikkert en del om hendes, ja også hans, sindstemning, men det samme gør din beskrivelser. 11 replikker, ja jeg talte som den idiot jeg er, er ikke meget, når opgaven går ud på, at de skal være den bærende del af teksten.

Ikke at det betyder noget for selve din tekst. Du skriver godt, såh ... Jeg var underholdt, så teksten som helhed er rigtig god.
10 år siden
9 år siden
#2 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Jannik
Det er en rigtig fin tekst du har skrevet. Og endte som hun i tankerne egentligt havde forudsagt, at hun var for hurtig til at tro der var noget i gang.
Fine replikker.
Vh. Jytte
9 år siden