Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Manfred rynkede panden, det her var en af de mere specielle sager han havde været ude for i sin karriere som kriminalbetjent. Han havde ikke meget at gå efter, den unge kvinde var blevet fundet bevidstløs i straffesparksfeltet på den lokale fodboldsbane. Hun var kun iklædt brudeslør og bar ingen tegn på vold eller anden fysisk overlast. Kvinden var hurtigt vågnet, men hukommelsestabet gjorde at hun ikke kunne ikke fortælle hvem hun var eller hvordan hun var endt på fodboldsbanen.
Det eneste Manfred havde at gå efter var den nylavede blæksprutte tatoveringen på kvindes lænd og det lille pris mærke på brudesløret. Prismærket bar ingen reference til butikken og Manfred havde allerede ringet rundt til de nærmeste brudebutikker uden held. Blæksprutte tatoveringen derimod var interessant. Den var lavet i ren sort og havde et religiøst look over sig. Manfred kunne ikke sætte finger på det, men noget ved den virkede bekendt. Der var ingen vej uden om, han måtte ud og besøge byens mange tatovører.
Det blev nogle lange dage, de sidste to dage havde han besøgt 15-20 tatovører i hele byen og ingen havde genkendt blæksprutten. En lille klokkede klingede mat, da han åbnede døren til endnu en tatovør. Bag disken stod en kvinde og lettere irriteret smed Manfred et billede af blæksprutten og sagde "har du lavet den her eller ved du hvem der laver den". I samme sekund hun så blæksprutten, spærrede hun øjnene op og hvæsede, "Det er kun Somar's brud der bærer mærket og jeg vil ikke have noget med den at gøre".
Navnet Somar ramte Manfred som en hammer. Det var navnet på den havgud, som nogle af de lokale fiskere dyrkede og pludselig viste Manfred hvor han kendte blæksprutte fra. For tretten år siden havde de fundet en myrdet mand i en lagerhal ved havnen. Et mord i havnen var egentlig ikke noget specielt, havde ikke været for den måde ofret var blevet lagt til rette. Mandens mave var blevet sprættet op og hans tarme, arme og ben var sirligt blevet anrettet sådan, at han fik formen af en blæksprutte. Mordet forblev uopklaret, men rygterne på gaden sagde at manden havde vendt Somar ryggen.
Det løb Manfred kold ned af ryggen, da han hastede tilbage til sygehuset. De havde ikke set nogen grund til at sætte vagt ved kvindens stue og han havde en snigende fornemmelse i maven. Sygeplejerskerne blev noget chokeret da han stormede ind i receptionen og råbte efter kvinden. Manfred blev bleg da den ansvarlige sygeplejeske forklarede "Jane Doe?, Jamen hende hentede din kollega for to timer siden. Han sagde at det var på tide for hende at komme hjem igen".
Tilfældige ord: hukommelsestab, prismærke, blæksprutte, straffesparkfelt, brudeslør

Skriv kommentar

Besvarelsen Blæksprutten er publiceret 19/07-2014 01:41 af Michael Aagaard under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 19/07-2014 01:41
Besvarelsen er på 442 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Lizette-Amalie
Puha sikke nogle ord at skulle flette sammen, lykkets på flotteste vis og bliver en naturlig sammenhæng..
Man skulle næsten tror det var dem skrivelseøvelse; hvor man skal skrive synopsis på sin 'roman' - glæder mig utroligt meget til at læse bogen, den lyder meget spændende..
9 år siden
9 år siden
#2 Anja Olsen (Maratris)
Flot - ganske simpelthen flot. Flydende sprog, der grab mig fra første linje. Stærkt beskrivende, uden at beskrive for meget. Kraftige billeder, der gav mig gåsehud i samhørighed med Manfred.
Gik først op for mig, da jeg læste det sidste punktum, at jeg havde siddet og holdt vejret ;)

Glæder mig til at læse mere fra dig, gerne længere tekster.

Roser samt ønsket om en inspirerende sommer -

Maratris :)
9 år siden
9 år siden
#3 Anja Olsen (Maratris)
Øhh.. greb **

Selvfølgelig!

Kan slet ikke stave i dag ;)
9 år siden