55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"Skønhed?" spurgte hun håbefuldt. "Nej," var svaret tilbage, "aldeles nej!" Kvinden sukkede og så opgivende på sin diskussionspartner. "Men hvad har jeg så?" "Du har da mig!" blev der svaret med et grumt grin på kæben. "Jamen, det gør mig jo ikke elskværdig," sukkede hun. "Nej, men din ærlighed gør måske" svarede spejlbilledet tilbage veltilfreds.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skønhed er publiceret 08/08-2014 22:28 af Erica Wyrdling (Wyrdling) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 08/08-2014 22:28
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Falcon Dove
Rigtig god tekst, med et twist til slut. Spejlbilledets afsluttende svar er dog lidt kryptisk. Den er jeg nødt til at overveje lidt nøjere, før den falder på plads.

De bedste hilsner fra Falcon
6 år siden
6 år siden
#2 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej Erica

En kvindelig Narcissus med negativt fortegn. Narcissus elskede jo netop sit spejlbillede (som naturligvis var skønt som han selv), men indså ikke, at det var ham selv. Jeg vil nødigt spekulere i, om det er noget særligt kvindeligt, at det er spejlbilledet, der fører ordet, og at ordet er så selvkritisk. Men jeg er helt med på din konklusion, at ærlighed er "elskværdig". Jeg skulle i øvrigt lige stille ind på, at du bruger ordet "elskværdig" i den oprindelige betydning "værd at elske".

Jeg kommer til at tænke på, hvad Hamlet sagde til Ophelia (frit forkortet): Du skal ikke lade din ærlighed omgås din skønhed, for skønheden vil korrumpere ærligheden. Det er en ældgammel konflikt mellem det skønne og det gode, som også kirkefædrene og mange andre tænkere var optaget af. Vi vil jo nok gerne i dag sige, at rigtig skønhed "kommer indefra", og lukke kæften på det der spejlbillede. Vil vi ikke?
6 år siden
6 år siden
#3 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har nu kommenteret samtlige 16 bidrag. Jeg kan se, at der derudover ikke er ret mange kommentarer. Jeg kan også se, at tidligere skriveøvelser lider af det samme. Helt ærligt: hvis der ikke bliver kommenteret, er skriveøvelser obsolete. Og efter min mening skal kommentarer ikke være ros/ris, men oplæg til diskussion af alle de overvejelser, man kan have, når man skriver.
6 år siden
6 år siden
#4 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Jeg synes denne tekst er velafrundet og velskrevet og twisten tilsidst virker fint på mig.
6 år siden