55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Kun de dårlige æbler får han, dem der skal samles op fra jorden. På trods af besværet opsamler han dem møjsommeligt, for haven skal være i orden. Han ærgrer sig over fordybningerne i græsset, da det tililende barnebarn forhåbningsfuldt spørger: "Er æblerne faldet ned hos os igen?", og han med et smil må svare ja.

Skriv kommentar

Besvarelsen Naboens æbletræ er publiceret 08/08-2014 23:44 af Brøin Menads (vilværeforfatter) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 08/08-2014 23:44
Besvarelsen er på 55 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
En enkel melankolsk fortælling, som for mig kommer til at virke allegorisk, næsten som en slags lignelse, der så kommer til at handle om den ældre persons triste liv, hvor han alligevel, som en anden Sisyfos, fortsætter sit udsigtsløse arbejde. Det er så historiens "konflikt", som løses af barnebarnets "naive", ligefremme optimisme. Lad de små børn ...

En lille ting: Ordet "tililende" bruges vist mest, når nogen løber til hjælp til en ulykke eller lignende. Du bruger det nok her for at spare på ord-tallet. Kunne du finde et andet (jeg ved dog ikke hvilket), eller måske omskrive en lille smule? Jeg nød læsningen, og smilede også af barnet.
5 år siden
5 år siden
#2 Brøin Menads (vilværeforfatter)
Tak for kommentaren, jeg har haft flere omskrivninger, men synes nu alligevel bedst om denne løsning - hvor jeg så må indrømme at 'tililende' bl.a. blev valgt pga. pladsmanglen. Jeg troede dog, at det kunne være med til at vise hvordan drengen ivrigt skyndte sig derhen, men du har nok ret i, at det normalt benyttes i en anden kontekst.
5 år siden
5 år siden
#3 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har nu kommenteret samtlige 16 bidrag. Jeg kan se, at der derudover ikke er ret mange kommentarer. Jeg kan også se, at tidligere skriveøvelser lider af det samme. Helt ærligt: hvis der ikke bliver kommenteret, er skriveøvelser obsolete. Og efter min mening skal kommentarer ikke være ros/ris, men oplæg til diskussion af alle de overvejelser, man kan have, når man skriver.
5 år siden
5 år siden
#4 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Jeg synes det er en sød, rolig og velafrundet tekst.
Slutningen, forløsningen oplever jeg er rigtig god, har nu for anden gang læst den af bar nydelse :-)
5 år siden
5 år siden
#5 Brøin Menads (vilværeforfatter)
Michael - Det er da skammeligt, at der ikke falder flere kommentarer af, men jeg selv får nu stadig noget ud af en skriveøvelse, bare ved at skrive den. Det med hvilke kommentarer du mener det burde være er jo netop subjektivt, da nogle brugere mere søger ros/konstruktiv kritik frem for en diskussion af teksten.
Søren - Det glæder mig at høre.
5 år siden