55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"Du ligner ingen i din familie, du må være adopteret," siger skolekammeraten ondskabsfuldt. Hun kigger i spejlet efter tegn på ligheder. Ingen andre har de grønne øjne og ildrøde hår. Chokeret stirrer hun på billedet hos faster Anna. "Det er din farmor, hun døde før vi blev voksne." Jubel: "Nu ved jeg hvem jeg ligner."

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvem er jeg? er publiceret 09/08-2014 12:43 af Jasmine Evans (Jasmine) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 09/08-2014 12:43
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej

Kort og præcist skitseret konflikt, der løses. Grønne øjne og rødt hår lyder som en ilter ung dame, som forhåbentlig er mere livskraftig end farmoderen.
7 år siden
7 år siden
#2 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har nu kommenteret samtlige 16 bidrag. Jeg kan se, at der derudover ikke er ret mange kommentarer. Jeg kan også se, at tidligere skriveøvelser lider af det samme. Helt ærligt: hvis der ikke bliver kommenteret, er skriveøvelser obsolete. Og efter min mening skal kommentarer ikke være ros/ris, men oplæg til diskussion af alle de overvejelser, man kan have, når man skriver.
7 år siden
7 år siden
#3 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Forløsningen er fin nok og teksten afrunder godt.
Personligt så jeg gerne en konflikt mellem personer, men det er jo smag og behag.
7 år siden