55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"Blyanten, blyanten!", råbte Camilla og pegede henover bordet. Jens kiggede undrende på blyanten der lå stille i klasseværelsets hede. Læren opdagede hvordan deres opmærksomhed fokuserede på den ensomme blyant der skreg efter kærligheden. Hun gik forbi dem og rakte hende blyanten. "Husk viskelæderet Camilla. Ellers vil den kun beskrive en enkelt historie.", sagde læren roligt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Historiens forlængelse er publiceret 10/08-2014 00:35 af Martin Stach Tomas (Lowrater) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 2 - 10/08-2014 19:04
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Sjov ide med at lade nogle stemninger i et klasseværelse blive koncentreret i billedet af en blyant, der personificeres. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan den skal læses, men når frem til, at noget (det formentlig kærlighedsløse liv, der hersker) skal viskes ud, så blyanten kan skrive kærligheden frem. Men hvis viskelæderet ikke kan findes sker der jo ikke noget.
6 år siden
6 år siden
#2 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har nu kommenteret samtlige 16 bidrag. Jeg kan se, at der derudover ikke er ret mange kommentarer. Jeg kan også se, at tidligere skriveøvelser lider af det samme. Helt ærligt: hvis der ikke bliver kommenteret, er skriveøvelser obsolete. Og efter min mening skal kommentarer ikke være ros/ris, men oplæg til diskussion af alle de overvejelser, man kan have, når man skriver.
6 år siden
6 år siden
#3 Maria Aagaard (maraja85)
Hej Martin,
Det er en meget sjov vinkel du har valgt til denne skriveøvelse. Jeg kan godt lide at en blyant som et simpelt objekt kan blive et så centralt et punkt. En rigtig spændende idé.

Måske kunne oplevelsen af den ensomme blyant forstærkes ved at den triller ned på gulvet, hvor de har svært ved at nå den? Generelt i henhold til hvad øvelsen går ud på, så oplever jeg ikke at du får løst konflikten. En idé kunne måske være at læreren samler blyanten op og husker dem på viskelæderet?

Vh. Maria
6 år siden
6 år siden
#4 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Jeg synes det er en fin afrundet stemning og meningsflow gennem teksten.
Det negative er fraværet af konflikt og forløsning.
6 år siden
6 år siden
#5 Christina S. Bahnsen
Kort og meget sjovt og med mening :)
6 år siden