55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Blodet stormede hen over det beskidte gulv, som havde det været forsinket.
Jeg skød ham tre gange med hans egen pistol. To skud, et i hver skulder. Derefter placerede jeg pistolens bagside i panden på ham og leverede det sidste skud samme sted.
Tørrede magnummen af og tog min politijakke på. Jeg fik min hævn.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hævn er publiceret 11/08-2014 00:54 af gath under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 11/08-2014 00:54
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Foidewall
Jeg kan rigtig godt lide den måde du har fået vist denne scene gennem ord, det står meget billedligt for mig, hvordan det hele udspiller sig, men jeg undre mig lidt over at det er pistolens bagside han placere i panden på ham, det stikker lidt ud.
7 år siden
7 år siden
#2 gath
Foidewall - Ja, jeg skulle måske have skrevet "bund" frem for "bagside". Tror det ville have været bedre.
7 år siden
7 år siden
#3 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej gath

Jeg prøver at "læse højt" og fortælle dig, hvad jeg får ud af din tekst.
Overskriften hævn gentages i slutningen, så det, der foregår sker i en "kreds" af hævn. Jeg kan ikke umiddelbart se, hvad det er for en konflikt, der udløser hævnen. Der er to personer, en mand, der bliver skudt, og en politibetjent (sikkert også en mand). Der omtales en magnum, som ikke er den pistol, det danske politi bruger, men det er jo også offerets pistol, så offeret er næppe en anden betjent, med mindre vi er i USA. Han er snarere en kriminel, som betjenten har et personligt udestående med. Men hvad?
Selve skudscenen er kompliceret. To skud i skulderen? Hvorfor? Lidt underligt at skyde netop der. Kunne det være fordi det skete under et håndgemæng, hvor betjenten vristede pistolen fra den anden og skød i skuldrene for at få ham til at slippe sit tag? Jeg fabulerer for at søge en forklaring på noget, der undrer mig.
Det næste er endnu mærkeligere, forekommer det mig. Han leverer det sidste skud "samme sted". Hvilket sted? Det kan ikke være skuldrene igen (flertal/ental) så det må være den pande, hvor han anbragte pistolens bagside (eller bund), men det er da vist en fysisk umulighed?
Jeg kan altså ikke rekonstruere situationen. Må give op.

Hvis det ikke blot er mig, der ikke kan læse ordentlig, synes jeg, det er synd, for teksten har ellers flere gode stemningsskabende ting. Især indledningen med blodet, der ligesom havde været forsinket. Jeg tror dog du må men "strømmede" og ikke "stormede", men der tager jeg måske også fejl.
7 år siden
7 år siden
#4 Tobias Mørch (tjDarch)
Som andre nævner, er der tale om en lille vildledelse i sekvensen med pistolens bagside.

Hvis du vil udvikle på værket, synes jeg, der kan arbejdes med afslutningen - de sidste to sætninger. Det kunne fx være en mere sanselig beskrivelse af hævnrusen.

Jeg er dog vild med livliggørelsen af blodet med ordvalget "stormede". Det er med til at gøre teksten voldsom og energisk for mig.
7 år siden
7 år siden
#5 gath
I retrospekt, kan jeg godt se at ordvalget bagside måske er lidt... om ikke andet, så alternativt.
Det jeg mente var bunden af pistolens greb.
7 år siden