55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

De faldende kroppe er ubevægelige i deres dykkende flugt. Dog øjnene søger de andre. De ser på hinanden, mens de falder og optimerer vindmodstanden. Spillerne hujer ovenover, men de hører dem ikke. Trods dårlige odds ligger han forrest. Et smil breder sig på hans ansigt, lige inden han tager jorden og målstregen i sin favn.

Skriv kommentar

Besvarelsen Vinder er publiceret 14/08-2014 08:42 af Poul H. A. Krogh (phook) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 14/08-2014 08:42
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej phook

Jeg er lidt usikker på, hvordan det her skal læser, men prøver alligevel.
Første kan læses som en beskrivelse af faldskærmsudspring med frit fald. Men så kommer det med spillerne, der hujer ovenover. Det flytter teksten mod noget ikke realistisk, måske skal det læses allegorisk, måske er der tale om noget eventyrligt, noget magisk realisme? Der er i hvert fald tale om et kapløb, som nogen spiller på. Det kunne minde om livet. Vores protagonist har dårlige odds, men ligger nu forrest, måske fordi han venter med at folde faldskærmen ud (for at tale i det realistiske sprog). Han smiler over sejren til sidst, og tager jorden, døden, i sin favn. Med andre ord vandt han ved at satse alt.

Jeg ved ikke, hvad sætningen "Dog øjnene søger de andre.", skal tjene til. Næste sætning fortæller, at de ser på hinanden. Den virker på mig lidt som en poetiserende maner. Men det kan jo være mig, der er galt på den.
7 år siden
7 år siden
#2 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Er enig med glenstrup - og tilføjer at teksten ligesom vil mere, end der er plads til.
7 år siden
7 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Jeg kan se at jeg opfattede den korte tekst ganske anderledes end de forrige kommentatorer. Jeg læser "Vinder"ganske bogstaveligt. Først over målstregen eller bolden i nettet. Sportsgrenen læste jeg først som (hånd)boldspil, men det kunne måske også være Tour de France?

Indledningssætningen: "De faldende kroppe er ubevægelige i deres dykkende flugt."
Læser jeg som en slags fastfrosset øjeblik, som set på TV. De fanges i en bevægelse og man ser hvordan deres blikke hviler på hinanden det korte øjeblik, før tv skruer op til normal hastighed igen. - Tror jeg altså.

Hvad mente forfatteren mon i virkeligheden? Nysgerrig nu.

Mikala
7 år siden
7 år siden
#4 Dorthea Vammen (Skønno)
God spændingskurve og god dramatik. Bliver dog (måske?) forstyrret af, at jeg ikke rigtig kan gennemskue, hvilken situation, det udspiller sig i. Men jeg kan ikke helt finde ud af, om det er godt eller skidt. Er det tiltænkt?
7 år siden