55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Han betragter kroppen, der ligger udstrakt på det tykke tæppe. Bulmeurtens klæbrige saft begynder at virke, og hendes før så røde læber bliver langsomt blå, mens ansigtet stivner i dødens grimasse. Lidt spyt render fra mundvigen - en sidste krampetrækning. "Problem solved," tænker han, men fælder ufrivilligt en tåre, da han nænsomt lukker hendes øjenlåg.

Skriv kommentar

Besvarelsen Problem solved er publiceret 24/08-2014 11:10 af Lars Dorf Lundeman (looboo) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 24/08-2014 11:10
Besvarelsen er på 55 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Lizette Sonne (Lizette-Amalie)
SLÅR HAN HENDE IHJEL..

Det lykkedes faktisk at få mig til at få en masse billeder i hoved.
Opgaven løst :)
7 år siden
7 år siden
#2 Michael Glenstrup (glenstrup)
Der er flere interessante ting her, synes jeg. man får et billede af en psykopatisk morder, som på samme tid betragter kynisk på afstand og dog modvilligt fælder en tåre. Der er noget tidssammenstød, da bulmeurtsaft hidrører fra en svunden tid, mens udtrykket "problem solved" virker helt moderne. Det åbner for en læsning, der måske ikke er helt realistisk? Der kan dog også blot være tale om en søns moderopgør eller en besværlig kærestes endeligt, hvor den psykopatiske morder har valgt dette særprægede giftmord som udtryk for netop hans afvigende habitus.

Bulmeurt var muligvis det Shakespeare tænkte på, da han lod Hamlets fader få "hebenon" i øret, men det giftmord var ikke realistisk. jeg undrer mig også her over offerets symptomer, som ikke helt svarer til det, der står i min toksikologi (bl.a. nedsætter alkaloiderne i urten som noget af det første spytsekretionen), men det må komme ind under den digteriske frihed. Jeg har ofte på grund af min lægelige baggrund fået spørgsmål fra krimiforfattere in spe angående forskellige giftmidlers virkninger med henblik på, om de kan bruges i de plot, folk har udtænkt. Spørgsmålet er altid, om det egentlig betyder så meget? Her gør det vist i hvert fald ikke spor, for bulmeurt er nok fremmedartet for de fleste læsere. Så fantasien slår realismen.
7 år siden
7 år siden
#3 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Lizette; Det er lidt op til læseren. Måske medlidenhedsdrab, måske berigelse, måske kom han for sent til at redde hende - tjah, hvem ved.
Michael; Tak skal du da lige have for en videnskabelig redegørelse :-) Jeg havde nu ikke gennemtænkt den i så mange detaljer, at bulmeurtens virkninger var researchet :-) Som du selv, så rigtigt skriver - "gør det en forskel". For de der er inde i stoffet gør det nok, men vi andre er normalt godt tilfredse. Jeg vaklede meget imellem ordene "ufrivilligt" og "alligevel", omkring der hvor han fælder en tåre. Skægt som hans personlighed skifter blot ved at bytte rundt på to så uskyldige ord.
Tak til jer begge for at have ulejliget jer med at læse og kommentere på historien.
7 år siden
7 år siden
#4 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej igen

Ja! Det er noget af det sjove især ved korte tekster som her, at et enkelt ord kan ændre det hele, og "alligevel" ville ikke have givet det samme. I det hele taget er det her en god øvelse i, hvad der sker, når tekster efterlader huller, som læseren selv må fylde ud. Din tekst åbner mange muligheder. Dog har jeg svært ved at se den mulighed, du antyder, at han ikke var morder, men blot kommet for sent til at redde hende, for så ville han næppe have vidst, at der var tale om bulmeurtsaft!?
Som du ser er man fristet til at digte med, og det er jo herligt.
7 år siden