55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Ingen hjemme? Hvad mener du! Der skal være noget hjemme, bank på igen råbte Elena forpustet til Lars. Gnavent bankede Lars igen på døren og bandede indvendigt over kællingen. Døren blev åbnet brat, der var kællingen, lille og sur. Hendes sure læber udformede et O og ud kom et spytklat og landede på Lars' pande.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ingen hjemme? er publiceret 30/08-2014 23:51 af Birdie under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 30/08-2014 23:51
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 AnnKA
Du har ramt de gyldne 55 ord, hvilket jo var formålet. Konflikten, du har valgt, som din historie omhandler, formår du, at få til at fungere rigtig godt, og de løse ender - som så kort en historie efterlader - giver mening. Som læser har man også mulighed for at fundere over meningen med selve teksten, og hvad denne indebærer.

Det havde dog været en fordel for dig, hvis du havde læst korrektur på teksten, der er nogle få stave/taste-fejl, kommafejl og så ville det have været en god ide at gøre brug af en markering ved tale. Eks. "bank på igen," råbte Elena forpustet til Lars.

Men alt i alt rigtigt godt!
7 år siden
7 år siden
#2 Birdie
Tusind tak for kommentar AnnKA.

Ja, du har ret i at jeg burde have læst korrektur på teksten og rettet stave/komma fejl. Jeg har bare fokuseret på at ramme 55 ord. Det er år og dage siden jeg har haft skriveøvelser og tænkt mere struktureret over bare det at skrive både godt og rigtigt (grammatisk set)
7 år siden
7 år siden
#3 Gaia Liv
Jeg kan allerbedste lide" der var kællingen, lille og sur".

Jeg ser konflikten, men forvirres lidt af navnene. Det er som om,det er taget ud af en sammenhæng.
Hvordan ville det være at skrive hun istedet for Elena?
Mvh Gaia Liv
7 år siden
7 år siden
#4 Julie Louring
Jeg synes personligt at jeg får alt for lidt at vide. Jeg ved det er svært når man kun har 55 ord, men jeg kan ikke finde nogen mening i at der absolut skal være nogen hjemme, eller hvorfor kællingen spytter ham i hovedet. Jeg ville selv måske have cuttet nogle ord fra i Elenas sætning og istedet brugt dem til at uddybe lidt.
7 år siden
7 år siden
#5 Henning Brunk (brunk)
Ja teksten mangler baggrunds viden. Men så kan man netop lave sin egen! Mine tanker er godt igang. :-)
7 år siden