"Jeg er sgu da ligeglad"

Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg stirrer på dem, og det er næsten ikke til at holde ud. Min hud føles som om, den brænder. Fingrene sitrer efter at gøre noget. Rive ham i håret. Råbe og skrige og være ligeglad med, at alle kigger. Skubbe så hårdt til ham, at han lander på jorden, imens han vrider sig i smerte. Mine egne tanker skræmmer mig lidt, men jeg kan ikke styre det. Jeg må spænde i alle muskler for at sidde stille. Det føles næsten som at være fanget. Jeg er bundet på hænder og fødder. Hun sidder sammen med ham. Hun vil helst sidde sammen med ham. Ikke mig. Og der er ikke noget, som jeg kan gøre ved det. Det er noget af det mest frustrerende nogensinde. Jeg får næsten kvalme af hendes ellers så fine klokkelatter, der kommer som reaktion på noget "åh så sjovt", som han lige har sagt. Jeg ser væk et øjeblik, men mit blik drages hurtigt tilbage. Mine øjne brænder sig ind i hans hånd, der blidt fjerner noget hår fra hendes ansigt, og hendes hånd, der "helt tilfældig" rører hans arm. I det øjeblik ønsker jeg mere end noget andet, at jorden skal åbne sig under ham, så han forsvinder, for derefter aldrig at komme tilbage. I hvert fald ikke her i nærheden af hende. Niagra Falls af diverse grimme bandeord, som jeg ikke tør sige højt foran de andre, løber igennem hovedet på mig. Det føles som om, at min verden er ved at gå under. Hun vil bare ikke have mig. Men hvorfor skulle det lige være Mads? Mads, som altid får de bedste karakterer. Mads, som altid kan få alle til at grine, og som altid er midtpunkt. Selvfølgelig skulle det være ham. Ham med hans irriterende smil og provokerende, men dog pletrammende kommentarer. Pludselig sker det. Han læner sig frem, og deres læber mødes i et kort kys. Men det er dog et kys.
Få sekunder efter er jeg på vej ud af skolegården, væk fra dem, imens jeg ignorerer mine venners råb om, at vi stadig har to timer tilbage.
Jeg er sgu da ligeglad, tænker jeg.

Skriv kommentar

Besvarelsen "Jeg er sgu da ligeglad" er publiceret 09/09-2014 10:50 af cherrydaberry under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 09/09-2014 10:50
Besvarelsen er på 356 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej cherrydaberry

God besvarelse hvem kender ikke følelsen af jalousi.
Hvis jeg skal forsøge at give kritik så skulle det være at jeg havde lidt svært ved at holde styr på hvor langt jeg var kommet (måske også fordi jeg er lidt træt). Jeg tror det vil hjælpe hvis du lavede et par afsnit mere f.eks. efter "...han vrider sig i smerte".

Mvh
Michael
7 år siden