55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Skriget runger gennem huset, så vinduerne klirre. Hun løber med bankende hjerte mod det frygtede skrig, en mors mareridt. Et bump lyder fra et værelse, skriget holder op. Tusind tanker myldre gennem hendes hoved, hun sætter farten op. Står i døren, ser sit barn på gulvet. Griner lettet. "Edderkoppen er død mor" sagde barnet smilede.

Skriv kommentar

Besvarelsen Skriget fra værelset er publiceret 13/09-2014 17:47 af Bjørg Skovsende (Pipaluk) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 13/09-2014 17:47
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Lars Dorf Lundeman (looboo)
En lille morsom anekdote fra dagligdagen. "Skrigen af edderkopper", hører måske mest teeagealderen til, og da jeg får indtryk af, at alderen på barnet er væsentligt lavere, koster det lidt på historiens troværdighed.
Den korte tekst kunne godt krydrer lidt med flere tillægsord (bankende hjerte, febrilsk, isnende rislen osv.)
På mig virker det en smule forkert, at der, i den sidste sætning, slås over i datid. Jeg ville have foretrukket "siger" i stedet for "sagde", men begge dele kan vel forsvares.
6 år siden