Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

- Kan du godt lide at være tyk?
- Nej..
- Hvorfor er du så i netto?
- Fordi jeg skal have ma...
- Fordi du er tyk og gerne vil være tykkere. Synes du virkelig at det er så fedt at være fed?
- Nej, men jeg skal jo...
- Yrk, se din mave. Den hænger jo langt udover bukserne. Er det det du vil have?
- Nej jeg..
- Du er fed.
- Ja...
- Fed og klam. Du er fed og klam.
- ...
- Der er ingen der kan elske en der er så fed og klam..
- ...
- Du kan ligeså godt købe chipsne. Og slik, tag også dip med, du er alligevel så fed og ulækker at det ingen forskel gør.
- ...
- Her, kakao. Tag det. Også hen til chips-hylderne, kom så.
- Jeg tror ikke at det her er en god ide.
- Selvfølgelig er det det, du kan ligeså godt droppe grøntsagerne, enhver kan jo se at du ikke spiser dem alligevel. Der er chokoladen, tag den også.
- Men jeg...
- TAG CHOKOLADEN!!
- ...
- Godt, hen til kassen.
- Jeg vil ikke...
- HEN TIL KASSEN.

Med rystende hænder lægger hun varerne på båndet. Først chokoladen, så cremefraichen. Chips, poserne med slik, kakaoen og til sidst den røde peber. Hun ville have lavet noget sundt til aften. Hun havde haft en god dag. Havde fundet en lækker opskrift og havde glædet sig til at bekæmpe sit sind med noget forkælelse, men igen igen vandt stemmerne og igen igen er det med nedsænket blik og røde kinder at hun betaler for varerne, samler det hele i posen og skynder sig ud. Flygter fra blikkene og flygter fra stemmen.

Men man kan ikke flygte fra sig selv.

Den aften, på badeværelsegulvet, med tårerne ned ad kinderne og eftersmagen af bræk i mundvigen, dukkede stemmen op igen.
- Du er ulækkert.
- ...
- Klam og ulækker og ingen kan elske dig. Se på dig selv. Se på hvor ynkelig du er.
- ...

Gulvet var hårdt mod hendes hofte og koldt mod hendes brændende hud.

- Du er patetisk. Ingen ville savne dig hvis du ikke var her mere. Ingen. De ville bare være glade for at slippe for den byrde du er. Du fylder for meget. Du er så fed og ulækker og se dig nu.
- ...Jeg vil ikke mere...
Hviskede hun stille. Men ingen hørte hende. hun var alene.

Skriv kommentar

Besvarelsen Altid en kamp er publiceret 20/10-2014 17:37 af Tenna Hermansen (Tenna) under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 20/10-2014 17:37
Besvarelsen er på 408 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Tenna
Rigtig god tekst du har skrevet, det varede lige lidt inden jeg fangede at det var hende selv hun snakkede med. Hvis jeg skal forsøge at komme med kritik skulle det lige være at du ikke har løst opgave, men det gør jo ikke teksten dårligere :)
Mvh
Michael
7 år siden
7 år siden
#2 Olivia Birch (Humlebi)
Hej Tenna

Det er den salgs samtaler man KUNNE føre, hvis hensyn, empati og god opførsel ikke stod grundigt i vejen for det. Til gengæld kan jeg sagtens finde ud af at køre en lignende (ucensureret) dialog i mit hoved, hvis du forstår. Du er god til at fange og udlevere personens selvlede.

- Olivia
7 år siden
7 år siden
#3 Kristina Munk Kruse (KristinaMK)
Rigtig godt tekst du har lavet. Den ramte noget følelsesmæssigt i mig, da jeg læste den, hvilket jeg godt kan lide når tekster gør.
7 år siden
7 år siden
#4 Rasmus Bjerg (Sørensen)
Jeg synes du har skrevet en utrolig udtryksfuld dialog!

"Hun havde haft en god dag." Du ramte den med den sætning! Din dialog skaber en utrolig autenticitet trods tekstens korte form, og du formår at fremstille en kontekst der rækker langt udover den i teksten åbenbare.

Egentlig synes jeg at teksten ville stå stærkere hvis du udelod fortællerkommentarerne: "Men man kan ikke flygte fra sig selv" og "Hviskede hun stille. Men ingen hørte hende. Hun var alene." Jeg mener at teksten fint udtrykker de to forhold i sig selv.
7 år siden
7 år siden
#5 Tenna Hermansen (Tenna)
Jeg kan så meget se hvad du mener! De kommentarer kunne snildt have været undladt og taget teksten til et nyt niveau. Tusind tak for din kommentar!
7 år siden
6 år siden
#6 Jasmina Karoline Rasmussen (animsaj)
virkelig god tekst, den fangede mig :)

- jasmina
6 år siden
6 år siden
#7 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Tenna
Du har løst din skriveøvelse rigtig godt, jeg fortolker det som om det er kvindens eget indre stemme som hun er oppe mod i hendes anoreksi verden, og denne gang kunne hun ikke holde stand, selvom hun så gerne vil.
Vh. Jytte
6 år siden