Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg blokerede slaget med mit runde jernskjold og svang mit våben, som var en mellemting mellem en stridshammer og en økse. Hans ansigt blev slået til side, hvor slaget efterlod en stor bule i hjelmen, men han var ikke helt upåvirket af det. Min fjende var klædt i hør og uld under en stålrustning, der dækkede brystet, maven og ryggen. Han huggede ud efter mig med sit blodige sværd, der huggede min tøndehjelms hestehale af, da jeg dukkede mig for angrebet. Jeg sprang til side og slog ham i ryggen, så det klang højlydt. Han hostede blod op og faldt ned på knæene. Jeg løftede hammerøksen bagud og skilte hans hoved fra hans krop i et enkelt slag. Jeg betragtede slagmarken, der var dækket af mange faldne. Muren rundt om byen var seks meter høj og delvist dækket af grønlig mos. "Fuldarr!" Råbte en, som sammen med flere andre skubbede til et belejringstårn på hjul. "Kom og hjælp." Vi fik hurtigt skubbet det op til muren og kravlede op på stien. Rampen faldt ned med et brag og dannede en bro over broværnet. Jeg slog løs med mit våben og angriberne faldt skrigende til jorden. Sværd blev svunget og spyd gik gennem kød, mens pilene regnede ned fra himlen. Skrig og gråd hørtes, da vi løb ned af vagttårnets vindeltrappe. Kvinder hulkede som pisket i det grove hænder flåedede tøjet af dem og groft voldtog dem. Indbyggerne flygtede skrigende i det stik og hug sendte dem til Mottull. Soldater kom stormende og krydsede klinger med os. Jeg sparkede en af dem omkuld og hamrede øksehammeren ind i hans kranie adskillige gange. Flere af vores krigere kom os til hjælp, da vi fik hejst jerngitteret op og åbnet porten, mens bueskyttere oppe på muren affyrede sværme af pile ned over storbyen. Byen var vores nu!

Skriv kommentar

Besvarelsen Belejret er publiceret 05/11-2014 18:16 af Kristian Andersen (Den_Friske) under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 05/11-2014 18:16
Besvarelsen er på 304 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Kristian

Spændende tekst med mange gode detaljer.
Jeg var lidt forvirret undervejs i teksten på hvor og på hvilken side hovedpersonen var. Titlen er "belejret" så min umiddelbare forventning var at hovedpersonen var en af forsvarene der kæmpede på muren. Men så er personen med til at flytte et belejrings tårn hvorfor han må stå udenfor muren (er forsvarene hoppet ned til ham?). Men senere da rampen er faldet ned dræber hovedpersonen angribere hvorfor jeg blev forvirret igen og troede at jeg havde misforstået det med belejrings tårnet. Afslutningen gør det dog klart for mig hvilken side han er på :)
Mht. til action scenerne så er der ingen tvivl om at du har et rigtig godt billede hvad der sker, men jeg syntes at action delene drukner lidt i detaljerne. Jeg tror (og jeg er bestemt ikke nogen ekspert) at scenerne ville fungere bedre hvis du kort ridser scene op inden de kæmpende tørner sammen. F.eks i første kamp her får vi løbende detaljer at vide om udrustningen (kombi økse/hammer, hør og uld og rustning) men info'n kommer hen af vejen hvilken jeg mener bremser action delen.
Men som sagt god tekst hvor man tydelig fornemmer at du har styr på genren/tiden.

Mvh
Michael
5 år siden
5 år siden
#2 Kristian Andersen (Den_Friske)
Hej Michael.

Tak for din kommentar. Dine ord har givet mig meget at tænke over :) Nu du siger det, så kan jeg godt se at navnet på teksten godt kan virke forvirrende. Kunne være det ville havde været bedre at kalde den Belejringen eller noget andet i den stil.

Mvh Kristian.
5 år siden