Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Fodboldkampen var gået igang og spillerne var gearede helt op. De skubbede til hinanden, hvilket resulterede i at én spiller væltede omkuld og besvimede. Spilleren vågnede op efter ½ time og kunne INTET huske - han havde fået hukommelsestab efter det hårde skub. En af hans holdkammerater valgte at tage straffesparket for ham, og da han står ved straffesparkfeltet ser han pludselig guldfuglen komme flyvende henover målet. Han vidste at når guldfuglen kom så betød det held. Han skød alt hvad han kunne og ramte direkte oppe i højre hjørne af målet. Holdkammeraterne skyndte sig hen til spilleren og spurgte hvad der skete for, at han kunne skyde bolden så godt ind. Han forklarede at han så denne specielle guldfugl komme flyvende og sagde det betød held, men holdkammeraterne troede ham ikke. Publikum jublede og gjorde nar af modstanderne og det endte med et masseslagsmål ude på pladserne. Der var en aldersgrænse i parken på 18 år, da netop sådanne voldsomme scener kan forekomme og der ønskes ikke at teenagere skulle opleve dette. Der blev skrevet en politirapport omkring denne hændelse og de nævnte den specielle guldfugl inde på stationen. Flere af betjentene gjorde grin med det, da de ikke kunne tro deres egne øre. Fodboldspilleren som havde set fuglen blev nævnt overalt i bladende omkring hvad der var sket, og han forklarede hvordan han havde set guldfuglen flyve hen over målet. Uanset hvad han sagde og gjorde ville ingen tro ham, så en dag da de trænede nede på banen så han fuglen komme flyvende igen. Han fløjtede en speciel melodi og fuglen kom ned og satte sig på hans skulder. Alle holdkammerater skyndte sig hen og undskyldte til spilleren, fordi de ikke troede på hans ord første gang. Fra den dag blev denne berømte guldfugl til deres maskot, og den var med til hver eneste kamp.
Tilfældige ord: hukommelsestab, aldersgrænse, politirapport, guldfugl, straffesparkfelt

Skriv kommentar

Besvarelsen At overbevise er publiceret 17/11-2014 19:01 af Simone Kristine Sørensen (Simonekristine) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 17/11-2014 19:01
Besvarelsen er på 308 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Sissel Bouet (Nyma Laputa)
Det var ikke nogle nemme ord, du fik tildelt der.
Men jeg synes at du bruger dem fint og får dem spundet til en rigtig fin tekst.

Mvh Sissel
7 år siden
6 år siden
#2 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Simone
Du har fået en rigtig god historie ud af de 5 ord, og guldfuglen har virkelig fået værdi.
Vh. Jytte
6 år siden