Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

"hvad skal vi ha'at spise?" var det første ungerne spurgte, da de var færdige med at fortælle om deres dag. Jeg hader det spørgsmål. Det gør mig altid så forbandet aggressiv. "Ingenting!" har jeg lyst til at råbe dem ind i ansigtet. Jeg trækker ekstra ilt og spørger i stedet "hvad synes I?"
"Frikadeller" råbte den mindste. "Lasagne" råbte den ældste. "Og is". Det sidste er de fuldstændigt og ikke overraskende, enige om.
Hvor dum kan man være. Efter mange år med indkøb og madlavning i ulvetimen, burde jeg havde lært det. Jeg hanker op i ungerne. Mad skal de jo have, så der er ingen vej udenom det lokale supermarked. Hele vejen skændes ungerne for og i mod frikadeller og lasagne.
"Jeg vil have frikadeller, du bestemte sidst" insisterer den mindste.
"Du kan slet ikke li'mors frikadeller, Du kan kun li'mormors" trumfer den store. "Og frikadeller er ikke sunde, der er grønsager i lasagne og det er fra Italien".
"Moar! Ida skal ikke altid bestemme!"
Jeg trækker store mængder ekstra ilt ind igen og koncentrere mig om kørslen.
Allerede ved kurvene går det galt. Ida vil trække en kurv med hjul og Villads vil køre en lille vogn. "Moar! Jeg vil ikke følges med Villads, med den vogn. Det er for babyer!". Villads slår ud og rammer hårdt sin storesøster. Jeg har også lyst til at slå den lille møgunge. Jeg har faktisk ubændig lyst til at stikke dem begge en. Ikke godt. Slet ikke godt. Og lige der får jeg en ide, født af ren overlevelsestrang og en snert af hævngerrighed. Jeg sætter mig ned på hug og får øjenkontakt med begge unger. "Hør her. Nu køber I to ind og så spiser vi det I køber."
"Jaaahhh" råbte de i kor "Lige hvad vi vil?" "Ja, bare I kan blive enige" og så slipper jeg dem løs. Jeg vælger at gå ned og ose i vinafdelingen, men jeg kan høre dem råbe til hinanden gennem hele butikken.
"Lasagne!"
"Frikadeller!"
"Du kan ikke finde ud af at købe ind til frikadeller. Hvis vi laver lasagne må du vælge isen"
"Du ved da heller ikke, hvordan man laver lasagne"
Et stykke tid hører jeg ikke rigtigt noget. Så kommer den ene snigende "Moar vil du ikke hjælpe med at købe frikadeller?" "Det er SNYD!" skriger den ældste hysterisk helt ned fra grøntafdelingen. Den yngste har meget at lære om snigning og storesøstre. Den lille lusker slukøret væk. Jeg beundrer en Barolo og falder i dybe tanker ved en Vinho Verde fra Nord Portugal.

"Moar, kom nu vi er færdige" To forventningsfulde unger med hver deres indkøbstransporter kigger utålmodigt på mig. Jeg vender tilbage fra Nord Portugal og følger afslappet efter dem mod kassen. Hvor slemt kan det være, om ikke andet har vi leverpostej i køleskabet.

Den aften spiser vi medisterpølse, rejer, banan og vafler med is.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ulvetime er publiceret 21/11-2014 21:28 af Miro Honua under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 21/11-2014 21:28
Besvarelsen er på 481 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Tenna Hermansen (Tenna)
Ahahahah bedste måltid nogensinde! Jeg er vild med det XD
9 år siden
9 år siden
#2 Kristian Andersen (Den_Friske)
Godt skrevet. Meget morsom. Man kommer til at grine af at læse den.
9 år siden
9 år siden
#3 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Miro
Sjov velskrevet og supreunderholdende, især slutningen er jeg vild med. Det blev da et farverigt måltid. p.s. Fortsat god skrivelyst og velkommen på Pennen et dejligt sted at være og udvikle skrivningen, med gode tanker fra Ulla.
9 år siden
9 år siden
#4 June Summers
Det er virkelig en skøn historie, meget læseværdig. Men måske kunne du have haft flere replikker med, hvis jeg skal pege på noget, der kunne gøres bedre (i forhold til lige denne opgave). Det bliver historien ikke ringere af, jeg nød den hele vejen hjem og især at du lige har oplyst menuen, for det var jo spændingen, der skulle udløses:) de skøre unger!
9 år siden
9 år siden
#5 Miro Honua
Tak for jeres pæne ord.
Det er stadig ret nyt at skrive herinde.

@June - jeg tænkte faktisk godt på det da jeg lagde historien op. Så jeg tænker jeg prøver igen en anden gang.
9 år siden
9 år siden
#6 Heidi Jakobsen (yakkaburu)
Hvor er den sjov.
Selv har jeg svært ved at se hvordan jeg skal få spænding nok ind i en supermarkeds-historie, men det er lykkedes dig rigtig godt.
9 år siden
9 år siden
#7 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Miro
Ja, sådan går det når man lader børnene vælge selv. I øvrigt en historie med humor i.
Vh. Jytte
9 år siden