Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Han kunne knapt høre sine egne tanker for vindens susen og mavens rumlen. Cessnaens skrog var blevet revet op ved den voldsomme landing, og sneen føg ind gennem hullet. I det mindste var han rimeligt beskyttet mod vinden i denne ende. Han viklede det uldne tæppe endnu tættere omkring sin krop, i mens han forsøgte ikke at skæve over mod Mike's lig. Det var flere dage siden at han holdt op med at røre på sig. Han havde følt skyld over at være glad for at den konstante klynken forsvandt, men nu var sulten den mest overvældende følelse. Flere gange havde han rakt ud mod sin ven, men hurtigt taget armen tilbage under tæppet. Endnu engang rumlede den tomme mave. Det hjalp ikke længere at spise sne, sultfornemmelsen kunne ikke holdes nede. Han så væk og langsomt samlede hans hænder sig om et koldt ben. Det var nærmest overmenneskelig styrke der skulle til for at blive ved med at se den anden vej, mens han trak i kroppen. Endelig kunne han mærke Mike's ene ben ligge henover sin tæppeklædte krop. Han prøvede at tænke på familien derhjemme, på at det vigtige var at overleve så længe som muligt, så redningfolkene ville finde ham. For det ville de! Han trak Mike's bukseben op, og mærkede på lægmusklen. En tåre sneg sig ud under øjenlåget, da han lukkede øjnene. Han løftede benet til munden. Det føltes køligt imod hans læber, ikke længere varmt og imødekommende som Mike. Men det var jo heller ikke hans ven længere! Det var jo bare et efterladt hylster fra det der havde været hans kammerat. Han blottede tænderne og satte dem i det kolde kød. Det var forbavsende svært at trænge igennem huden. Den dyriske sult tog over og han angreb mere aggresivt. Ved at kaste med hovedet lykkedes det ham at trække et lille stykke af. Euforien over at endeligt at have noget spiseligt i munden, noget med næring andet end den impotente sne, var overvældende. Han begyndte at fouragere mere systematisk, mens han slikkede på sine fingre for at få alle rester med. Det smagte egentlig mest som kold kylling.

Skriv kommentar

Besvarelsen Kylling er publiceret 12/12-2014 09:24 af Poul H. A. Krogh (phook) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 2 - 12/12-2014 12:37
Besvarelsen er på 358 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Martin Nørgaard (Tidsrøver)
Pyha! ...et menneske på yderste instinkt. Lidt grænseoverskridende - men spændende!

"fouragere mere systematisk" gør pludselig hele det dyriske og frastødende mere klinisk, mere acceptabelt - som læser når man lige at blive kynisk rationel til sidst...

Jeg synes det kunne være meget interessant og måske endnu mere indsugende med en jeg-fortæller. Det ville stille mere skarpt på hvad der foregår inde i hovedet på et menneske i den situation.
9 år siden
9 år siden
#2 Poul H. A. Krogh (phook)
Tak for kommentaren. Det er ikke kun ment som læseren der får det mere klinisk; Det er for at komme ind i hans hoved. Det ville måske være mere klart med en jeg, historie - jeg er ikke sikker på at JEG kunne skrive den - det er nok noget med stil.
9 år siden