Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg sidder hjemme ved mig selv. Jeg sidder i min sofa med mit striktøj, har stearinlys tændt inde i min lille stue og kigger over på min kommode. Jeg ser på fotoet af mig og min nu afdøde mand stå derhenne, og jeg tænker tilbage på hvilken dejlig tid det var. Jeg kan mærke når jeg kigger på billedet at savnet til ham er stort, selvom at det er 12 år siden han døde. Pludselig hører jeg at det banker på min dør, og jeg går ud for at åbne. Det er min gartner som står derude. Jeg kigger meget spørgende på ham og spørg så hvad han dog laver her. Han siger at aftenen i dag er perfekt til at tage ud på bakken og have mulighed for at se en masse stjerneskud. Han spørg mig om jeg har lyst til at tage med, nu da han ved at jeg elsker stjerneskud og at jeg er meget betaget af dem. Jeg siger til ham, at det vil jeg rigtig gerne og jeg går straks ud og tager overtøj på for at gå med ham op på bakken. Jeg kan se at min gartner ikke er den eneste som har fået denne geniale idé. Der er flere mennesker heroppe, som har tæpper og små lys med så de kan se disse stjerneskud. Gartneren tager et tæppe op af kurven og lægger det ned på græsset, han siger at jeg bare skal sætte mig og kigge op. Jeg sætter mig og kigger op på den stjerneklare himmel. Jeg ser straks et stjerneskud og lyser op i mine øjne, da dette er min passion. Jeg tænker straks at jeg er et meget heldigt mennesker, fordi der er andre der tænker på mig og mine interesser og fordi at min gartner ville invitere mig ud og se på stjerneskud.
Tilfældige ord: gartner, foto, stearinlys, stjerneskud, strikketøj

Skriv kommentar

Besvarelsen Den hyggelige aften er publiceret 27/12-2014 22:55 af Simone Kristine Sørensen (Simonekristine) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 27/12-2014 22:55
Besvarelsen er på 306 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Simone, fin lille historie, der giver håb om at hp kan komme over savnet af sin mand, måske kan forholdet til gartneren udvikle sig til noget. Det er også flot, at du har fået noget ud af de 5 ord, som ikke virker søgt, men ordene falder naturligt ind i historien. Lige lidt korrekturlæsning skulle der nok til, men som helhed en rørende historie.

VH Mons
7 år siden