Action!

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som er specielt actionfyldt, og prøv samtidig også at indføre et spændingsmoment som allerede fra starten fastholder læseren. Teksten skal skrives i nutid. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hesten under ham gungrer af sted, frådende og stønnende, den har vendt det hvide ud af øjnene og løber for sit liv. Regnen pisker ned over dem og vinden kaster Hadars halvlange hår rundt. Der lyder et skingert skrig og Hadar kigger op. Over ham flyver skabningen, der er en blanding mellem en kvinde og en rovfugl. Harpien. Hun dykker efter ham og han svinger sit korte et-håndssværd efter hende. Hun ler og stiger igen.
Hvis han nu bare kan nå frem til slottet, hvor han kan komme i sikkerhed. Han er ikke helt sikker på, hvor han er henne, det regner så meget, at verden er grå omkring ham. Vinden får hesten under ham til at miste et skridt, men den holder sig på benene og fortsætter sin ukontrollerede galop. Hadar knuger hårdt om sadlens kant med den ene hånd, så han ikke falder af. Regnen fortynder blodet, der løber fra hans hovedbund. Harpien har ramt ham med sine knivskarpe klør og tøjet på hans ryg er flået i stykker.
Hadar kigger efter harpien igen, men kan ikke se den. Som han vender blikket fremad igen, ser han hendes skygge igennem regnen. Hun kommer flyvende fra siden og han svinger sværdet efter hende igen. Han mærker fornemmelsen af stål mod kød og harpien skriger igen, nu i smerte. Han fik hende! For sent opdager han, at hesten under ham vælter. Jorden kommer hurtigt i mod ham og han når knapt at tage af, som han rammer den - hårdt. Han ruller hurtigt til siden, for ikke at blive ramt af hesten, der nu også skriger i smerte. Dens ben er brækket, fanget i et kaninhul. Hadar kommer vaklende på benene og lader uden tøven sværdet falde over hestens hals. Ingen grund til at dyret skal lide. Der er pludseligt meget stille, trods stormens rasen, træernes knagen og regnen der rammer jorden. Hans krop smerter og han har svært ved at trække vejret. Han har en fornemmelse af, at han ikke slipper levende fra det her. Hans ben giver efter og han sætter sig med ryggen op af den døde hest, der emmer af varme. Han tørrer blod og vand fra panden og kniber øjnene sammen i et forsøg på at få øje på harpien igennem regnen. Hvis han skal dø, vil han tage hende med sig. Pludseligt angriber hun og han løfter sværdet med et højt brøl.

Skriv kommentar

Besvarelsen Harpien er publiceret 07/01-2015 11:40 af Charlotte Bøg Buus Christensen (Zofrost) under skriveøvelsen Action!.
Version 1 - 07/01-2015 11:40
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Lise Jensen
spændende begyndelse, fornemmer der kunne være til en god roman og mere. Kommer til at tænke på hvad verden han er i og om der er krig? Fornmemmer lidt det i det skrevne? Han mod det onde, som han formentlig vil overvinde.
Meget velskrevet og fin rytme i teksten.

Lise
5 år siden