Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Alt imens du der, lige dér - lå, besejret, nedkæmpet og mager - i det nyeste velfærds-teknologiske skrig af en elevationsseng, havde jeg lyst til at blive. Blive ved sengekanten, på knæ - ved din side, for at holde din hånd, og blive for at stimulere din bevidsthed, og lade dig vide, at jeg sad her. Men din tilstand er forværret, du har været inaktiv grundet immobilitet, og tiltagende smerter, i nu over fjorten dage. Jeg kan mærke, at du er perifert kølig, din hud er bleg og livløs, og dine isblå øjne som jeg angiveligvis har arvet - har ingen gnist. Sneen derude daler ned fra den grå februarhimmel, og de lave temperaturer tillader den at blive liggende, indtil tiderne skifter, og sneen - den ændrer struktur, bliver til vand - og skyller væk - men du bliver liggende...

Det var meningen at du skulle nyde din alderdom, og leve en kvalitativ tilværelse, med dit livs lys - din kærlighed, i en ny og tryg, samt beskyttet ramme. En ramme, præget af håndtérbarhed, en ramme, hvor alle dine bekymringer ville blive bearbejdet. Det var meningen at du skulle fylde din tilværelse op med begivenheder, og aktiviteter. Det var meningen, at du hver evig eneste dag skulle stå ud af sengen, på egen hånd - og finde mening. Det var meningen at din tilværelse skulle fremstå langt mere nuanceret, end den førhen var.

Hvis jeg kunne fritage dig fra din mørke skæbne, og æde din cancer - så ville jeg gøre det, glædeligt. Hvis jeg kunne faste i ugevis, for at give dig appetitten tilbage - så ville jeg gøre det. Hvis jeg kunne tage din smerte, og spare din afkræftede fysik for utallige morfininjektioner - så ville jeg gøre det. Kunne jeg smide min massefylde til rette i en seng, og lade mig tvangsfodre igennem en nasalsonde, for at give dine muskulaturer styrken tilbage - så ville jeg gøre det.

Hvis jeg, mekanisk - kunne fjerne din cancer fra din krop - æde den, overføre den til mit legeme for at sætte dig fri, for at løsne dine lænker, og låse dig ud derfra, hvor du ligger - så ville jeg æde den, din cancer.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvis jeg kunne æde din cancer - Kasper er publiceret 08/02-2015 22:34 af Kasper Lund (Dynamikken) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 08/02-2015 22:34
Besvarelsen er på 366 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Knotti
Fantastisk dramatisk fortælling! Den gik lige i hjertet. Jeg er særligt vild med den måde, du bruger årstiden og sneen til at illustrere jeg-personens frustrationer over ikke at kunne gøre noget.
5 år siden