Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Sytten. Tårerne sprinter om kap ud af øjenkrogene, mens den sugende fornemmelse i maven stiger smertefuldt eksponentielt. Fjorten. Jeg vil skrige i chok, men da jeg åbner munden, lammer den hylende vind mine stemmebånd og udspiler istedet mine kinder. Ti. Min panikslagne hjerne synes stadig, at mine fødder i de beskidte gummisko står på betonen. Syv. Men istedet vrider min krop sig hjælpeløst som en førerløs drage i den perfekte storm. Jeg fortryder. Fire. Vil det gøre ondt? Adrenalinen gennemsyrer min krop, mens mine fingre famler efter et imaginært holdepunkt. To. Asfalten flyver imod mig, etagerne slipper op, jeg sprang...!

Skriv kommentar

Besvarelsen Nedtællingen er publiceret 01/03-2015 16:15 af Ditte Kunkel Klitmøller under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 01/03-2015 16:15
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Kasper Lund (Dynamikken)
Denne skriveøvelse lever op til kravene. Du beskriver en katastrofal tanke som motiverer til en katastrofal handling. Jeg er rigtig glad for din måde at formulerer skriveøvelsen på - din stil, og sproget rammer mig ganske godt.

Jeg er også rigtig glad for dit ordvalg, og det at blande forskellige videnskabelige udtryk ind i poesi. "Eksponentielt" eksempelvis - er et ord som man jo ofte støder på indenfor matematik, og omtrent alle naturvidenskabelige grene - good work, keep it up. Jeg er nede med det.

- Kasper :-)
5 år siden
5 år siden
#2 Louise Rojeda Fischer (Rolou)
SHIT!!!

fulgte med som i en film til det sidste!

/Rolou
5 år siden
5 år siden
#3 Jesper Damgaard Johansen (JesperD)
Hej Ditte.

Meget dramatisk drabble! Din beskrivelse af panik og frustration er meget medrivende synes jeg. Jeg måtte dog læse den igennem et par gange for at finde ud af om personen er på vej i faldskærm (som en førerløs drage) eller stadig har fast grund under fødderne. Vinden der udspiler kinderne får mig også til at tænke på et faldskærmsudspring, men da jeg læser "etagerne slipper op" tænker jeg at det er en person der er sprunget ud fra et hus?!
Håber det kan bruges til noget :-)

Fortsat god skrivelyst.
Mvh
Jesper
5 år siden
5 år siden
#4 Mogens Sørensen (Mons1957)
Hej Ditte, her fik vi en lidt anderledes tolkning af det med katastrofe, der er jo ellers mange af dem med panikscener ved naturkatastrofe. Ja, dit er så et selvmord, en der springer ud. Tragisk hændelse. Jeg kan godt lide den måde du får skildret tankerne på vej ned.

VH Mons
5 år siden
5 år siden
#5 Artpoem
Kære Ditte,
Virkelig godt skrevet -
jeg levede mig helt ind i den.
Og må erkende jeg straks tænkte
på Poul Dissing - 25 minutter endnu.
Kh
Emilia
5 år siden
5 år siden
#6 Heidi Jakobsen (yakkaburu)
Rigtig flot skrevet.
Blev helt grebet da jeg havde fattet hvad det handlede om.
Kan godt lide at det ikke er 4-3-2-1 nedtælling.
5 år siden
5 år siden
#7 Lyra Mortensen (Køleskabsmagneter)
Jeg blev nødt til at læse den to gange, for det var først i slutningen, jeg forstod hvad den handlede om, og da jeg læste den anden gang, var den enormt stærk! Virkelig flot.
5 år siden
5 år siden
#8 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Ditte
Det var en meget drabelig katastrofe, man kanhelt føle hvordan personen havde det.
Vh. Jytte
5 år siden
5 år siden
#9 Anders Bergmann
Kan godt lide dit brug af undertekster
Skaber et tænkende univers
Savner dog lidt, kun 1 spejlklar beskrivelse
5 år siden
4 år siden
#10 Stefan Jacobsen (Muhkovending)
Wow, godt skrevet! Kan især godt lide den formulering om den førerløse drage, det er meget poetisk.
4 år siden