Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

En søn i MR-scanner; far ved siden. Lyden fra en MR-scanner, det er som tusind tankers biden. Træthed oveni, så han sad og døsede væk fra tiden. Det føltes som længe, som aldrig før eller siden. Bare hjertets banken og liden. Kræft? Hertil gik faderens almenviden. Efter uendelighed, efter tålmodighedens gliden. Scanneren åbnes og vidunderligt at se sønnens smilen. Efter dages langsomme fremadskriden, endelig konsultation i lægetiden. Frygteligt med lægens venlighed og al den bedreviden. Ønsker blot at få den medviden - hvad fejler sønnen? Det er ikke kræft i midtersiden, det er dog noget kronisk, sådan er vores specialviden.

Skriv kommentar

Besvarelsen MR-scanner er publiceret 28/04-2015 11:05 af Mads-Peder Winther Søby under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 28/04-2015 11:05
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Mads-Peter
Jeg fornemmer noget ironisk over din afslutning.
"Der er ikke kræft i midtersiden." " Det er dog noget kronisk."
"Sådan er vores specialviden."
3 sætninger der siger alt, men dog intet for faderen, for han forstår det ikke, for han får intet konkret at vide.
Vh. Jytte
3 år siden
3 år siden
#2 Anna Mørk
Fin tekst. Meget klar, og kraftig.
3 år siden