Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Det var ikke til at regne ud, hvis ikke man vidste det. Han var så rar og sympatisk, og hans venlige øjne og pænt redte hår signalerede, at han var en god mand. At han havde styr på sit liv. Ingen vidste, at det var en løgn. Ingen havde en idé om, hvad der gemte sig bag facaden. Hvilken forræder, naboerne hilste på hver dag, og hvilket uærligt menneske kollegerne smilede til i løbet af ugen. At tanker så frygtelige, så grufulde og så forfærdelige, kunne udtænkes i hans kønne hoved, kunne ingen forestille sig. Den pæne mand. Den rare familiefar. Den dygtige medarbejder.
Nej, ingen havde set det for sig... Ingen, på nær én. Han selv havde vidst det længe, faktisk så langt tilbage han huskede. Det havde gjort ham flov og vred, og han havde lagt al sin energi i at skjule det. Han vidste, at det var forkert, og at ingen ville forstå det. Alligevel lå det ham så naturligt, at han indimellem glemte alvoren i den ulovlighed og den frygtelige ugerning, det ville være.
Han følte sig uforstående overfor sin egen lyst. Kunne ikke rigtigt forstå det, og det drev ham til vanvid. Han vidste ikke, hvor lang tid han kunne holde sig tilbage. Hvor lang tid han endnu kunne gemme sig. Hvor lang tid han endnu kunne lyve. Og det skræmte ham. Han følte det uretfærdigt, at han ikke kunne få lov til at give efter. At han ikke kunne få lov at nyde det, han drømte allermest om.
Nej, ingen kunne nogensinde forestille sig hans inderste hemmelighed. Og ingen kunne forstå hans valg, da man fandt ham i skoven. Den pæne mand. Han havde taget en beslutning. Han var en helt, men uden man vidste det. Han havde redet byens børn fra et monster.

Skriv kommentar

Besvarelsen Heltens hemmelighed er publiceret 11/05-2015 10:05 af Simonegreve under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 11/05-2015 10:05
Besvarelsen er på 300 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Simone

Jeg kan rigtig godt lide din tekst, specielt din "happy ending" syntes jeg er helt genial. Mht. selve skrive øvelsen, så er der måske ikke så meget "show, don't tell" over teksten som øvelsen ligger op til. Det meste af teksten er vel egentlig (jeg er ikke ekspert) en beskrivelse (og en god en af slagsen) af manden og hans tanker set udefra. Frem for en beskrivelse af selve tankerne når de opstår i en eller anden situation. F.eks. burde første afsnit vel beskrives ud fra en situation hvor en nabo betragter og taler med den pæne mand, mens manden tænker forkerte tanker om naboens dater etc. Men når det er sagt, så ville maksimum på 450 ord aldrig være nok til at beskrive de mange aspekter du har i din tekst. Så der er nok ikke andet for end at du må udgive en tekst hvor du viser teksten med 4500 ord :)

Mvh
Michael
9 år siden
9 år siden
#2 Simonegreve
Hej Michael Aagaard.
Tusind tak for din feedback. Tak for rosen og tak for kritikken. Du har helt ret. Jeg skulle have skrevet teksten anderledes. Jeg er helt ny herinde, og jeg tror jeg fik misforstået opgaven. Jeg er klar på en ny udfordring nu :-) Historien må skrives om.
9 år siden
8 år siden
#3 Kristina Nøddebo Balle (Nøddebo)
Interessant slutning! Opbygningen får mig til at forvente en eller anden form for klimaks. Måske et menneske der mister besindelsen og "går amok"! Underholdende, dog ganske forudsigeligt... Men pludselig er historien slut... Ingen massakre, ingen råben og skrigen.. hovedpersonen er død (det formoder jeg da) og jeg efterlades med en underlig tvedelt følelse. På den ene side føler jeg mig vældig uforløst, og på den anden side er jeg både overrasket, glad og lettet. En helt der er så beskeden og sandfærdig i sine handlinger, at ingen nogensinde vil finde ud af, at han er en helt! Fedt ;D
8 år siden