Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg sad der og kiggede på jer og tænkte, og overvejede hvad det var i talte om.
Mine tanker gik mange veje og jeg var så vant til at sidde der og se på og føle mig udenfor, fordi ingen tog hensyn til jeg var der.
Og hvorfor skulle de? De viste jo ikke hvordan det var at være mig og kunne ikke føle, hvordan det var at være mig. Og måske henvendte de sige til mig, var svært at vide for mig. På en måde er det rart at være mig, men det er også ensomt selv om jeg jo er heldig aldrig at høre alle de dumme bemærkninger og skulle tage del i noget jeg ikke gider.
Lige nu synes jeg mit handicap er irriterende, fordi det forhindre mig i alt for meget og tager min tro på mig selv helt fra mig. Men samtidigt så elsker jeg at være mig og vil ikke havde det anderledes, fordi så var jeg ikke mig.
De vil operere, de vil lave det ene og det andet og de vil give mig hjælpemidler, men når jeg får dem, så bruger jeg dem ikke, fordi jeg er så vant til at være den jeg er, at de skræmmer mig, fordi så kan jeg mere end jeg plejer og det er uhyggeligt.
Så kan jeg ikke gemme mig og lukke af for resten af livet og passe på mig selv inde i mit lille iglobo, hvor ingen andre må komme.
Jeg acceptere mig, som jeg og lever med det jeg har og jeg tænker ikke over om det er ok for andre, fordi jeg godtager alt hos dem, og forventer jeg må være mig. Derfor bliver jeg tit overrasket og ulykkelig over det, når jeg får en på hatten og ingen får af vide jeg ikke dur, og er forkert og ikke ser rigtig ud og har det forkert tøj på.
Men for hver gang det sker, så bliver jeg stærkere og stærkere og mere og mere umulig at slå ud og smadre, og kan til sidst gå igennem ild og vand, fordi jeg er blevet til sten og mit hjerte har et hylster om sig, som til enhver tid beskytter mig og passer på igen kommer ind og træder på mig og smadre mig, blot fordi jeg ikke er som de andre, fordi jeg er mig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tilskuer er publiceret 28/05-2015 22:57 af Sys Høj (Forårsglad) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 28/05-2015 22:57
Besvarelsen er på 394 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Sys
Har skullet læse den igennem et par gange, for at få forståelsen af hvad din skriveøvelse handlede om, og opdage pludselig at der stod i denne skriveøvelse skulle man beskrive en person med en nedsat fysisk funktionsevne.
Det synes jeg du beskriver rigtig godt, jeg kan ihvertifald godt læse det dreje sig om en der ikke kan høre.
Vh. Jytte
9 år siden
9 år siden
#2 Sys Høj (Forårsglad)
Hej Lilla og det var godt klaret og du har helt ret i jeg er mere eller mindre totalt døv og derfor det føles som om man står som tilskuer og udenfor og folk kan ikke forstå det og naturligt nok. Man ved ikke hvad det vil sige før man har prøvet det :-) tak for din kommentar . Knus Forårsglad
9 år siden
8 år siden
#3 Christinna Mensing (christinna)
Man ser hurtigt, at hovedpersonen er døv. Det formår du på sin vis, at gøre rigtig godt.
For mig at se, ser det ud til, at personen har nogle indre konflikter omkring sit eget handicap.
Der udover synses jeg at teksten langsomt drager over i dagbog-lignende tekst, som prøver du at fortælle noget direkte til alle disse mennesker, som du føler ikke accepterer dig.
Det kan være svært, at have et handicap til dels for én selv og for andre.
Hvis det er noget man er født med, kan det være skræmmende hvis tingene pludselig kunne være anderledes. Men at være rask er vel at foretrække fremfor, at have et handicap. Verdenen bliver blot større, du forbliver dig selv.
Når jeg læser din tekst får jeg, som læser, opfattelsen af, at personen føler sig ene og alene imod verdenen. Og det er trist, at se, hvordan personen er bange og helst holder sig indeni sig selv.
8 år siden
7 år siden
#4 Maria Jespersen (riepige2)
hej Forårsglad
din tekst fanger mig og jeg kan relatere til den. med 2 psykisk syge forældre har der også været tidspunkter hvor folk ikke tog hensyn eller respekterede mig. jeg ved at vores situationer ikke er de samme men jeg vil håbe du også kan forstå mig. PS: super godt skrevet ;-)
7 år siden