Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Hej! Jeg blev født for over 10 000 år siden, oppe i det nordlige Sverige. Men jeg rejste til det Vestjyske, og jeg flyttede ind på en bakketop med udsigt over Limfjordens vand. Jeg lå der og dannede læ, for en lille lærkerede, jeg har set mange generationer komme til verden. En efterår kom en skovskade forbi, lagde en lille agern, i min nærhed, skaden kom ikke forbi i løbet af vinteren, den havde glemt alt om det lille agern. Der kom en lille træ til verden, jeg blev næsten som en far for det lille træ. Børn har det med at vokse en over hovedet og glemme alt om en. Jeg lå der på skovbunden og kiggede op på træets krone og nød dens stilhed. Stilheden fik en ende en dag, da jernaldermanden kom forbi og fælde alle træerne i min nærhed, jeg lå der midt på hans mark og lå i vejen for hans plov. Han smed mig over i en bunke, til alle mine brødre og søstre, der lå jeg i adskillige hundrede år. En dag kom der en stenhugger forbi. Han skulle bruge os til en kirke i vores nærhed, men jeg var for lille, så jeg blev liggende. Jeg lå der sammen med min små brødre og søstre, vi var næsten glemt. Men vi var ikke mere glemt, for der kom en mand med sin vogn, han samlede os alle sammen op. Han smid min brødre og søstre i hullerne i vejen, men jeg var alligevel for stor, for jeg blev smidt i et buskads ved siden af vejen. Der lå jeg alene og drømte om min brødre og søstre, indtil en dag, da der kom en mand forbi og byggede sig et hus. Jeg fik en fin job, jeg blev dørstoppe. Det var jeg i mange år, så jeg blev slidt helt blankt så jeg strålede. De vaskede mig til jul, for jeg havde en job mere, det var som rullepølsepresse, for jeg havde den rigtige vægt. De tider fik også en ende, for i dag ligger jeg i en stendige sammen med nogle af mine brødre og søstre og tænker på, hvor er jeg om 10 000 år, er jeg på rejse igen, eller er jeg blevet til fineste sand.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mit liv som Sten er publiceret 07/06-2015 14:03 af Elo Ardal (Elo A) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 07/06-2015 14:03
Besvarelsen er på 377 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Elo
Det er en rigtig flot rejse, at din sten har været på igennem dens lange liv.
Fantasifuldt fundet på dig, at bruge stenen som Tingesten i din skriveøvelse.
Vh. Jytte
6 år siden
6 år siden
#2 Snowfrog
Det var så fint, og mindede mig om min dansk undervisning på HF vuc for 10 år siden. Den magiske ting, som vi fik fortalt både var i shamanisme og gamle Angekoq-læger fra inuit i Grønland, og som blev fortyndet og gjort sødt af HC Andersens eventyr om toppen i rendestenen. Jeg synes du med lidt mere afpudsning er mere spændende end HCA.
6 år siden
6 år siden
#3 Tinse
super fortælling. kan rigtig godt lide den :)
6 år siden
5 år siden
#4 René Laurs Foged (DOMINUS-DK)
God tekst, godt skrevet. Elementet med tiden gør din tekst spændende, og får mig som læser til at reflektere. Der er enkelte stavefejl, men fortællingen er super.

keep up the good work.
5 år siden