Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg stoppede op på min gåtur og så mig omkring. Sugede duften og omgivelserne til mig. Det hele var så smukt som et maleri og jeg kunne ikke tro, at jeg var en del af det hele lige nu.
Herregårdens hvide mure, lyste op i solnedgangens sidste solstråler og farvede dem lyserøde.
I Rosenhaven vokser der i tusindvis af forskellige slags roser fordelt på over et par tønder land. Stokroserne stod og svajede rank for vinden med deres smukke blomster kroner på hver side af lågen der førte ind til rosenhaven.
Små havenisser af forskellige afstøbninger, stod vagt rundt omkring i den smukke have.
Det hele virkede så eventyr agtigt og jeg kunne ikke lade være med, at gå rundt i haven for, at tælle de små væsner.
Jeg var nået til 50 da jeg blev afbrudt ved, at en hånd der blev lagt omkring mine skuldre. Det fik et lille forskrækket gisp til, at kom over mine læber. Der imod nåede James stemme kærtegnede mit venstre øre, "Godaften smukke," hvad der fik mig til, at snurre rundt i mod ham. Men hvad der fik mig til, at gøre det næste jeg gjorde, ved jeg ikke med sikkerhed om det skyldtes, at jeg blev forskrækket eller fordi, at han bare dukkede op på den måde! Men jeg satte begge mine håndflader mod hans brystkasse og skubbede ham væk fra mig ude, at sige noget.
"Er der noget i vejen, skat?" spurgte han og gik hen i mod mig igen. Jeg rykkede automatisk et par skridt tilbage. Han stoppede op med sinde hænder op foran sig, som tegn på fred. "Du gjorde mig forskrækket," sagde jeg og rystede mig lidt, som en hund der prøver, at ryste vandt ud af sin pels. Jeg fortsatte, "Jeg havde ikke høre dig, for jeg gik i min egen lille verden her." Jeg slog ud med min højre hånd mod nissen der stod inde i blomsterbedet, for mine fødder. Den lille havdenisse blev oplyst af en havelampe. James smilede og sagde, "Hvis du kigger op på den smukke stjernespækket nattehimlen, ser du måske et stjerneskud og så kan du ønske dig, lige hvad du vil," og fortsatte, "Men hvis du vil, kan jeg hugge den lille fyr der til?" Jeg kunne ikke lade være med, at smile og han sagde, "Og dit smil er en gave til mig." Jeg vendte rundt og stak af igen.
Tilfældige ord: herregård, stjerneskud, havenisse, stokrose, gave

Skriv kommentar

Besvarelsen Rosenhaven er publiceret 25/06-2015 19:33 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 25/06-2015 19:33
Besvarelsen er på 400 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Lisa Høgh Eskildsen (lisae)
En fin lille fortælling, hvor omgivelserne med alle roserne næsten syntes at træde frem for ens indre blik. Sådan en gåtur i en skøn have, kan vi alle føle er dejligt- en lise for sjælen, som man siger. Der er en dejlig ro over fortællingen, men henimod slutningen, hvor hun skubber til James, der heldigvis ikke tager det ilde op, kommer der humor ind. man kan da altid stjæle en havenisse, det kan der være noget om. En sød historie. tak for læsningen, venligst Lisa
6 år siden