Resten i håret

Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

De løb grinende og råbende hen ad direktionsgangen. Liniette kørte slingrende Per på en af kontorstolene. Hun styrede faretruende mod en af de store krukker med palmer og drejede først uden om i sidste øjeblik i et hurtigt zigzagsving. Hun 3-punkts parkerede ham prustende udenfor kopirummet.

"Så får du ikke mere for den fadøl" klukkede hun. AnneBirte og Laila var allerede igang inde ved dueslaget. Byttede rundt på indholdet, skrev små lapper og lagde fnisende ind i de forskellige bakker. Hans Erik var ude på gangen i sving med at tegne skæg, briller og små talebobler sjofle kommentarer på glasrammen med alle medarbejderne.

"skååååålll og resten i håret" råbte Laila og bundede flasken med Blå Gajol. De sidste rester løb ned af hagen på hende og hun tørrede det af i gardinet. Per var igang med at tænde kopimaskinen. Den summede og blinkede, mens den varmede op. AnneBirte greb støvkosten bag døren og brugte den som mikrofon.

"its raining meeeeen, halleluuuuuja" skrålede hun på jydsk og Linette gik amok med discomoves og en kæmpe afrolignende paryk af papirstrimler fra markuleringsmaskinen. Kopimaskinen lyste grønt. Per proklamerede højlydt "Baller eller bryster". Alle stillede sig beredvilligt og fnisende op i køen. På skift blev der løftet op eller trukket ned og kopimaskinen sprøjtede lystigt halvslørede sort-hvide fotokopier ud af halvskarpe baller, brystvorter og et enkelt skævvredet ansigt. De storgrinede og hængte, den nye firmakunst op på væggen ude op gangen, hvor palmen også var blevet dekoreret med festlige guilander af gule post-it.

"så er det tid til buuuugiiii ooop pååååå række" råbte Laila. Og med Per forrest på kontorstolen og til højre ben frem, gik det i vildt løb tilbage ned ad gangen. På et enkelt kontor kunne de høre højlydt stønnen. En høj palme var væltet og der lå jord ud over hele gangen. Per pissede i krukken til tonerne af "så tar han pikken frem, så tar han pikken tilbage"...

Pludselig gik brandalarmen. En højlydt øredøvende hvinen.

De stod frysende udenfor revisorkontoret i festtøj i den kolde frost.
En øjeblikkelig ædruelighed og stilhed sænkede sig over flokken.
I det fjerne hørte de sirenerne fra en brandbil.

Skriv kommentar

Besvarelsen Resten i håret er publiceret 14/07-2015 17:53 af Victoria Wandall under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 14/07-2015 17:53
Besvarelsen er på 355 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Sys Høj (Forårsglad)
Hej Victoria
Det var noget af et druk gilde og personalefest og med alle de værste ting med, som så lige bliver pillet ned af brandalamen til sidst. Godt skrevet og man føler man er med til fest ;-)
Knus Sys
6 år siden
6 år siden
#2 Sofie Frost (sofiesverden)
Det var ærgerligt at festen sluttede så brat. De hyggede sig ellers gevaldigt! Jeg blev helt revet med af stemningen.
6 år siden
6 år siden
#3 Augusta Duel
Kæft den er sjov. Man får virkelig en fornemmelse af fest og fart.
6 år siden