Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Nu sidder jeg her igen. Jeg hader undervisningen, og alt hvad det indebær. Flere årtiers brug har givet rummet en lugt, der er umulig at få ud uanset hvor meget rengøringspersonalet lufter ud. På vej hertil stødte jeg på pedellen ude i gangen. Jeg fik at vide af Mikala, at han stod foroverbøjet, mens han tog sig til det skaldede hoved i et forsøg på at få den nyerhvervede aircondition til at fungere. Jeg kunne lige forestille mig hvordan han stod dér, halspulsåren pulserende i et faretruende forsøg på at slippe væk fra den fedladne krop. Mikalas skingre latter gennemborede mine ører, og jeg akkompagnerede hende i en kakofoni af hysterisk pubertetslatter.

Frk. Højbjergs trippende trin kom hastigt forbi min plads ved siden af Mikala. Jeg fornemmede på de korte mellemrum mellem trinnene at hun var stresset. Mere end hun plejede at være. Døren blev smækket med et brag, og efterfulgtes af en tung mappe der ramte en hård bordplade.
"Jeg tolerer det ikke!"
Hendes stemme dirrede af indestængt raseri, og jeg forsøgte at forestille mig det gribbelignende ansigt, lagt i arrige folder.
"Det er fjerde gang i denne uge, og den bil kostede mig mange penge, og et næsten ødelagt forhold til min mand!"
"Ha! Dit forhold er sgu da allerede dødt!"
Jeg kunne hører adskillige stole blive vendt om i retning af stemmen. Ingen i klassen brød sig synderligt om Frk. Højbjerg, men ingen havde turdet fyrer så spydige bemærkninger mod hende.
"Det ham den nye, ham med den manglende fortand jeg fortalte dig om." hviskede Mikala, mens stilheden lagde sig ildevarslende omkring os.
"Frk. Højbjerg er helt væk, det som om hun er ved at eksploderer" tilføjede hun efter lidt tid.
Frk. Højbjergs trippende trin kunne høres igen, og jeg vidste med sikkerhed at hun var på vej mod den nye dreng. Et ønske om at være normal igen, og ikke have et handikap, som forhindrede mig i at følge med i optrinnet, skød op i mig.
"HVOR VOVER DE UNGE MAND!..." eksploderede det pludseligt fra Højbjergs mund.
Jeg forventede at det næste ville blive en verbal duel uden lige, men hvad der skete var ik' hvad jeg havde regnet med.
Der lød et højt gisp fra alle i klassen, efterfulgt af et kraftigt bump.
"Hvad sker der?!" hvæssede jeg til Mikala.
"Hun... hun... d-d-død...".
En stol blev hurtigt skubbet ud, og en dør smækkede.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lærerindens død er publiceret 23/07-2015 19:38 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 23/07-2015 19:38
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Tanja Andersen (Iturnal Majik)
Hej Jannik

Hvor vildt at hovedpersonen er blind og jeg fandt først ud af det da du skrev "Et ønske om at være normal igen, og ikke have et handikap, som forhindrede mig i at følge med i optrinnet".
Da jeg læste den igen, gik det op for mig at du kun brugte de andre sanser, lugt og lyd.

Rigtig rigtig godt skrevet!

mvh
Iturnal
5 år siden
5 år siden
#2 Tenna Hermansen (Tenna)
Øv hvor synes jeg at det er ærgerligt, at du ikke er gået mere i dybden med denne tekst. Den kunne sagtens gøres rigtig rigtig god og personerne meget dybere. Det virker lidt som en hurtig tekst der bare skulle ud og afsted. Har du overvejet at arbejde videre med den?
5 år siden
5 år siden
#3 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Jannik
Det blev til en helt drabble katastrofe med den slutning. Og som læser tænker man, hvad skete der egentligt mellem drengen og lærerinden.
Du beskriver fint, hvordan den blinde hører hvad der sker. Fint skrevet.
Vh. Jytte
5 år siden