Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Stop nu! Det er ik' tid" hvisker jeg bestemt til mit urolige hjerte. Det er altid på de dårligste tidspunkter at det går i selvsving. Det er altid når vi er alene sammen. Dunk! Dunk! Dunk! Hamrer det afsted, og det forbavser mig at du ikke har hørt noget endnu. Du inviterede mig med i biografen for et par dage siden. Jeg var så lykkelig at jeg næsten var nødt til at amputerer min egen arm, som et bevis for at det ik' var en drøm. Alligevel takkede jeg nej, for jeg var ræd for at mit dunkende hjerte ville overdøve filmen, og gøre mig til grin. Skuffelsen i dit ansigt havde ik' været til at tage fejl af.

Nu står jeg her på øverste trappetrin til dit forstadshus. Jeg ser dig, gennem det matterede glas komme mod mig, og min hjerterytme stiger. Du åbner døren og solen opsluges af dit væsen. Dit ansigt er tæt på mit da du med blomsterstemme stille hvisker i mit øre: "Er du parat til eventyr?"
Solen og varmen fra din krop har udtørret min mund, og det eneste jeg kan ytre er et forfjamsket "Uhm...". Men du smiler og tager fat i min hånd. Jeg kan næsten hører sveden i fladerne fordampe, og min hjerterytme stiger til presto.

Dit værelse ligner helvede, og ting flyder som både på en voldsom sø. Alligevel er jeg ligeglad for alt hvad jeg ser, er dig. Liggende der på sengen som et dyr jeg aldrig har set så tæt på før. Jeg hører lyde rundt omkring, men lukker dem ude, da jeg bevæger mig langsomt mod din sengekant.

Vi var godt i gang, og detaljerne har jeg med vilje glemt. Lydene blev højere, og højere, og højere. Jeg ignorerede dem, men det var ik' nogen god idé. Pludselig som et varsel, gik døren op, og du skreg i vilden sky.
"Undskyld! Det er så lang tid siden. Jeg har ik' haft tid til at øve mig, undskyld..!"
Dine øjne var store og skræmte. Din dyne dækkede intime steder, og din finger pegede mod døren.
Jeg vendte mig om, og gav med halvkvalt stemme og ingen bukser, din far et akavet
"Hej..."

Skriv kommentar

Besvarelsen Stop! In The Name Of er publiceret 28/07-2015 12:43 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 28/07-2015 12:43
Besvarelsen er på 364 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Tanja Andersen (Iturnal Majik)
Rigtig godt skrevet og super flot visuelt sprog. Slutningen fri mig til at krympe mig og grine samtidig. Fik lidt den følelse; "Godt det ikke er mig".

Mvh
Iturnal
8 år siden
8 år siden
#2 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Jannik
Jeg kom til at grine af din tekst, kan lige forestille mig den far, der står der, og ikke ved, hvor han skal gøre af sig selv.:-)
Vh. Jytte
8 år siden
7 år siden
#3 lolle
haha god læsning...

Jeg kan relatere til det :D
7 år siden
7 år siden
#4 Marie Alexander White (Marie Alexander)
Hej

Man kan mærke den mavefornemmelse. Skøn beskrivelse. Slutningen er godt fanget. H hi

M.A.
7 år siden