Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

Gennem den brummende støj af kunder skar den raslende lyd af en indkøbsvognen "Mathias sid ordenligt eller gå! Line hold trit". "Kors hvor er jeg træt" sukkede jeg, overarbejde, trafik prop og en vrissen pædagog "børnehaven lukker kl. 5, ikke 6", hun siger sjovt nok intet når jeg henter Mathias tidligt, næ nej. "Line, det var toastbrød Henrik sagde du skulle tage med i skole imorgen ik? Line? Det bare løgn! Mathias hvor gik din søster hen?", "det ved jeg ik" svarede knægten uden at tage øjnene fra Superman, jeg rev figuren ud af hans hånd "hvad skal det betyde, du kunne se hende hele tiden, hvor gik hun hen?", "Jeg ved det ik" gentog han med bævrende underlæbe, jeg returnerede Superman "jeg har hende" sagde bekendt stemme, "fucking lort" hviskede jeg og kastede et undersøgende blik til Mathias ansigt, han hørte det ikke, Line kom marcherende med min eks i den ene hånd og hans tynde, mode-klædte, 19 årige kæreste i den anden, åh det er så skønt at havde børn. Han løftede Line op i en komisk gestus "undskylde, jeg fandt denne hundehvalp er den deres?" Ungerne grinede, små forrådere. "Hej far", "hej Matemathias", endnu en vittighed, endnu en lattersalve, fik jeg sagte det tidligere? Det er skønt at have børn - bare fucking vidunderligt! Komikeren gloede i min indkøbsvognen, "sikke et læs, godt du tog ungerne med til at slæbe". Jeg skulle havde sagt "jeg havde ikke rigtigt et valg efter du skred for at kunne kneppe din kollega, som vores datter nu holder i hånden. Rart at møde dig foresten, jeg hedder Pia, indtil videre har jeg bare kaldt dig "kuvøse-guf-der-knepper-gifte-mænd-tæt-på-40-med-to børn", det nok ikke dit rigtige navn". Men, det havde været en lang dag, jeg ville bare hjem, smide ungerne foran TV'et og tag et brusebad, så det blev forkortet til "ja" efterfulgt af "vi ses". Det lykkelige par forsvandt i mylderet, Line hev min arm " hun er meget smuk syntes du ikke?", "Jo skattemus, fars kæreste som kun er 10 år ældre end dig, er meget smuk. Toastbrød til skole imorgen?", hun nikkede og jeg skubbede vognen videre, "mor, jeg mistet Superman!" hylede Mathias, jeg kiggede mig omkring i virvaret af mennesker, den finder vi aldrig "ej hvor er det surt skat...men jeg tror altså ikke du kan få ham tilbage, der simpelhen for mange mennesker". Mathias begyndte at snøfte, jeg kælede hans bløde, fugtige hår "men Superman ikke er så vigtig som du troede, man vænner sig til ikke at have sin Superman,", Mathias glemte helt at græde for at forsvare sin helt "Superman kan flyve!", "ja han kan" bekræftede jeg og stønnede dernæst "han kunne flyve fra reden kunne han", Mathias sendte mig et uforstående blik mens jeg kiggede toastbrød, jeg smilede, "kom! Vi kigger i legetøjsafdelingen på vej ud, måske har de en Wonder-Woman du kan få", "fucking lort" mumlede knægten. Det er så skønt at havde børn.

Skriv kommentar

Besvarelsen Superman er publiceret 03/10-2015 14:35 af D. Blauenfeldt under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 03/10-2015 14:35
Besvarelsen er på 489 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Blauenfeldt

Jeg forsøgte at læse dit skrive øvelse, men jeg havde rigtigt svært ved at følge med i handlingen og gav op efter en trejde del. Det der går galt for mig er det rent tekniske i hvordan du skriver dine replikker. Du skriver dine replikker ind midt i resten af teksten plus dine beskrivelser/tanker er i fortæller stil hvilket kan være svært at skelne fra replikkerne.
Jeg er ikke ekspert, men jeg tror at hvis din tekst var mere i stil med:

Gennem den brummende støj af kunder skar den raslende lyd af en indkøbsvognen.
"Mathias sid ordenligt eller gå! Line hold trit".
"Kors hvor er jeg træt" sukkede jeg, overarbejde, trafik prop og en vrissen pædagog.
"børnehaven lukker kl. 5, ikke 6."
Havde hun sagt, men hun siger sjovt nok intet når jeg henter Mathias tidligt, næ nej.
"Line, det var toastbrød Henrik sagde du skulle tage med i skole i morgen ik? Line? Det bare løgn! Mathias hvor gik din søster hen?"

Så ville den være meget nemmere at læse.

I "Om at skrive" af Stephen King snakker han om at forstå flowet for hvordan replikker spiller sammen med resten af teksten. Han foreslår han at tage en tilfældig bog og kigge på hvordan replikker og beskrivelser spiller sammen, hvilket har hjulpet mig meget.

Håber ikke jeg har taget modet fra dig, hvilket på ingen måde er formålet. Hvis du ender med at ligge en ny version op vil jeg meget gerne vide det, så jeg også kan læse den.

Mvh
Michael
8 år siden
8 år siden
#2 D. Blauenfeldt
Til Michael Aagaard
Tusind tak for din kommentar, jeg læste min besvarelse igen og kan se hvad du mener, jeg skal klargøre hvad som er tanker replik og tekst.
8 år siden
8 år siden
#3 Bettina Vestesen (Bettina V)
Hej,
Jeg synes faktisk det var en rigtig god beskrivelse - og for mig foelte jeg stress og uro netop ved at alle saetninger er skrevet taet sammen og lige efter hinanden.
Synes det er ret interessant at du skriver som en kvinde men du er en mand. Det vil jeg helt klart tage til mig - om jeg skulle skrive en historie som mand.
Kaerlig hilsen
Bettina
8 år siden