Drømme

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor hovedpersonen har svært ved at skelne mellem drøm og virkelighed. Lad det være op til læseren at finde ud af hvornår de to forskellige bevidsthedsniveauer optræder. Medtag gerne flere personer i historien.

Toilettet er klamt! Der er tis paa braeddet og der er sorte og gule striber af skidt nede i kummen. Paa gulvet ligger der flere lag af toilet papir, der er fedtet og beskidt!
Jeg kigger til venstre og ser badekarret. Der er et blomstret badeforhaeng der haenger skaevt. Og paa kanten af badekarret ser jeg stive graa haandklaeder, der ikke har set vaskepulver i mange aar.
Forsigtigt traekker jeg det skaeve forhaeng fra! Nede i badekarret er der stablet kasser paa kasser - og jeg ser mere skidt, affald og toiletpapir.
Jeg flytter paa en kasse og fornemmer en bevaegelse i bunden af karret! Der er det igen - den bevaegelse, - men fra den anden side af badekarret! Det er kakerlakker! Overalt!
Jeg kigger ned paa gulvet - og ser mine foedder! Jeg har bare taeer! Jeg traeder i skidt og det sidder fast under den ene fod.
Jeg opdager jeg er noegen! Og jeg ved bare, dybt inde, at der ikke er anden udvej end at jeg maa op i badekarret og tag et bad...
Jeg vaagner med et saet! Jeg sveder og kan naermest maerke de kakerlakker overalt paa min krop. Jeg maa op og ryste den droem af mig. Foeler mig svimmel og utilpas og vakler soevndrukkent ud paa toilettet.
Jeg kigger ned paa gulvet - og ser mine foedder! Toilet papiret sidder klistret fast under foden i et tykt lag! Og en kakerlak loeber forbi...!

Skriv kommentar

Besvarelsen Badevaerelsets hemmelighed er publiceret 16/10-2015 16:02 af Bettina Vestesen (Bettina V) under skriveøvelsen Drømme.
Version 1 - 16/10-2015 16:02
Besvarelsen er på 241 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Bettina

En god besvarelse af opgaven, jeg kan specielt godt lide at drømmen går i "opfyldelse" til sidst.

Jeg går udfra det er fordi du sidder med et amerikansk tastatur at æ, ø og å er skrevet ud, men det gør det godt lidt svært at læse. Disse kan evt. indsættes vha koder som beskrevet her: http://www.proz.com/forum/danish/146479-hvordan_skriver_man_%C3%A6_%C3%B8_og_%C3%A5_p%C3%A5_et_engelsk_tastatur.html.

En ting jeg tænkte over som ville gøre tekste lidt mere letlæselig er mindre brug af "jeg". F.eks kunne
"kasser paa kasser - og jeg ser mere skidt"
blive til
"kasser på kasser hvor der flyder med endnu mere affald...
Eller
"Jeg kigger ned paa gulvet - og ser mine foedder! Jeg har bare taeer! Jeg traeder i skidt og det sidder fast under den ene fod."
Kunne skrives som:
Gulvet flyder også af affald og mine bare tæer klæber til skidtet.

Håber du kan bruge kommentarene.

Mvh
Michael
8 år siden
8 år siden
#2 Bettina Vestesen (Bettina V)
Hej Michael Aagaard.
Tusind tak for din kommentar. (Jeg har ikke en "svar kommentar" felt / knap - hvorfor ved jeg ikke...saa jeg maa give dig et svar paa denne maade...)
Helt forstaaeligt hvad du skriver - og det vil jeg helt sikkert taenke over naar jeg skriver noget mere. Jeg er saaaaa ny paa skrive omraadet saa gode raad og tips, fiffer osv tages med kyshaand.
Kaerlig hilsen
Bettina
8 år siden
8 år siden
#3 Jytte Black (Lilla Blomst)
Åh Betinna
Hvor er det dog en klam drøm du har frembragt der med kakerlakkerne, bare ved tanken vil det også begynde at klø på hele min krop.
Jeg kan kun se du går fra drømmen ud til virkeligheden, men om der er flere bevidstheds niveau kan jeg ikke se hvor er. Men kan selvfølgelig regne det ud, for da hun vågne har hun toiletpapir under foden og en kakerlak løber forbi.
Flot skrevet.
Vh. Jytte
8 år siden